Galatasaray'da Mauro Icardi hangi maçlarda oynayamayacak?

05.01.2024 - 15:57 | Son Güncellenme: 05.01.2024 - 16:19

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin yüz kemiklerinde oluşan kırık nedeniyle bir süre forma giyemeyeceği açıklandı. Peki Mauro Icardi hangi maçlarda oynayamayacak. İşte detaylar...

Galatasaray'da Mauro Icardi hangi maçlarda oynayamayacak?

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, ligin 18. haftasında oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında aldığı darbe sonrası yüz kemiklerinde kırık oluşan Mauro Icardi’nin bir süre oynamamasına karar verildiği açıklanmıştı. 

20. günden sonra maskeyle oynayabilir

Açıklamanın devamında ise yıldız golcünün travmanın 20'inci gününden sonra yapılacak değerlendirmenin ardından gerekli görülürse bir maske yardımıyla oynayabilecekği kaydedildi.

Mauro Icardi hangi maçlarda oynayamayacak?

Galatasaray'ın bu açıklamasının ardından sarı kırmızılı takımın gol yollarındaki en büyük silahı konumundaki 30 yaşındaki futbolcunun hangi maçları kaçıracağı merak konusu oldu.

İşte Mauro Icardi'nin kaçıracağı maçlar:

7 Ocak Pazar
19.00 Galatasaray - Konyaspor

11 Ocak
17.00 Sivasspor - Galatasaray

15 Ocak Pazartesi
20.00 Galatasaray - Kayserispor (Maskeyle oynayabilir)

18 Ocak Perşembe
21.00 Galatasaray - Ümraniyespor (Maskeyle oynayabilir)

Konyaspor ve Sivasspor maçlarında yok

Yıldız futbolcu sakatlığı nedeniyle ligdeki Konyaspor ve Sivasspor maçlarında forma giyemeyecek. Golcü futbolcu, ligde Kayserispor ve Kupa'da Ümraniyespor karşılaşmalarında ise iyileşme durumuna göre maskeyle oynayabilir.  

27 maçta 17 gol attı

Bu sezon Galatasaray formasıyla sahaya çıktığı 27 maçta 17 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Ajantinli, sarı kırmızılıların en folcü futbolcusu konumunda.

Son 3 maçta fileleri havalandıramadı

Icardi oynadığı son 3 karşılaşmada ise rakip fileleri havalandırmayı başaramadı. Yıldız futbolcu Galatasaray'ın 12 Aralık'ta Kopenhag ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçının yanı sıra Süper Lig'de 20 Aralık'ta Karagümrük ve 24 Aralık'ta Fenerbahçe mücadelelerinde gol sevinci yaşayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler