Gedson Fernandes'i Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray'da transfer politikası eleştiriliyor

02.02.2022 - 14:30 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 14:51

Galatasaray'da 'vizyon' diyerek göreve gelen Başkan Burak Elmas, Beşiktaş'a kaptırılan Gedson Fernades için 'Öncelliğimiz değil' dedi. Bu açıklama, yapılan 3 transfere bakıldığında sarı kırmızılı taraftarlarda sadece kalp kırıklığı bıraktı.

Gedson Fernandes'i Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray'da transfer politikası eleştiriliyor

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da bir aydır yaşanan kaos, sarı-kırmızılı taraftarların günlerdir beklediği Gedson Fernandes'in Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'a kaptırılmasıyla artık başka bir boyuta evrildi. Başkan Burak Elmas, "İsteseydik alırdık, önceliğimiz" değildi dedi ancak iş o kadar basit değil...

Fatih Terim çok istedi

Gedson Fernandes, geçen sezon sarı-kırmızılıların şampiyonluk mücadelesine geri dönüşünde önemli katkı vermiş, kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelmişti. Sezon sonu kulübü Benfica'ya dönen Gedson, yaz döneminde teknik direktör Fatih Terim tarafından da çok istenmiş ancak 25 milyon Euro resti çekilince transfer yatmıştı.

Galatasaray hem Benfica hem oyuncuyla anlaştı

Bu sezon ligde zor günler, Avrupa güzel günler yaşanırken, Terim'in ocak ayında istediği hamlelerin başında geliyordu Gedson. İdareciler de haftalar önce Benfica ve Gedson ile el sıkışmıştı; zaten oyuncu kulübünde süre alamıyordu, onların da pazarlık konusunda elleri çok güçlü değildi.

Fatih Terim'in ayrılığı, süreci değiştirdi

12 Ocak haftasında Gedson İstanbul'a inecekti ama Fatih Terim ayrılığı ve yaşananlar süreci sarkıttı. Burak Elmas'ın ifadesiyle 22 Ocak'ta Benfica kulübüne resmi teklif yapıldı. Benfica, 1.5 yıllık kira için 1 milyon Euro istedi. Portekiz takımı, ayrıca hazırlanacak sözleşmede 7.5 milyon Euro'luk satın alma maddesinin zorunlu olmasını istedi.

İlgini Çekebilir
Bir gece ansızın! Beşiktaş, Galatasaray'ın elinden 04.00'te kaptı
Habere Git

Galatasaray kabul etmedi

Galatasaraylı yöneticiler, uzun süre bu 7.5 milyon Euro'luk maddenin zorunluluğunu kaldırmak istediklerini iletti. Onlara göre 1.5 yıl sonra ödeme durumu riskli olabilirdi. Dün Beşiktaş devreye girip transferi bitirdi. Bunun üzerine Başkan Burak Elmas, maddiyattan bağımsız Gedson Fernandes'in öncelik olmadığı için transferin gerçekleşmediğini söyledi. Galatasaray Başkanı, yabancı sınırlamasını gerekçe gösterdi.

Galatasaray 3 transfer yaptı

Galatasaray Gedson'u almadı ama 3 transfer yaptı; Gomis, Pulgar ve Pena.  Gedson öncelik değildi ama Gomis ve Pulgar ile Gedson'dan sonra görüşüldü.

Vizyon problemi var

Başkan'ın "Önceliğimiz değildi" açıklaması için haydi öyle olsun diyelim... Bu iki ismin de faydalı olacağına inanıyorum fakat 37 yaşındaki Gomis ile mayıs ayında gidecek. Pulgar,  22 yaşındaki Gedson'dan öncelikliyse burada büyük bir vizyon problemi vardır.

Galatasaraylıların kalbi kırıldı

Vizyon sloganlarıyla başkanlığa gelen Burak Elmas yönetiminde şu an vizyon esintisi hiçbir şekilde kalmadı. Kalan tek şey Galatasaraylıların kalp kırıklığı...

Gustavo Assunçao'yu aynı isim getirmemiş miydi?

Ayrıca menajer ücretlerini açıklayacağını söyledi sayın başkan Burak Elmas. Bu sürecin takipçisi olacağım ve her fırsatta soracağım. Yıllardır en merak edilen konu. Umarım en azından bu konuda tutarlı bir süreç izlenir. Elmas, Gedson ile ilgili konuşurken menajerine de mesaj verdi. Yaklaşımından çok rahatsız olduğu açıktı. Yaz döneminde Galatasaray'a hiçbir faydası olmayan Gustavo Assunçao'nun temsilcisi aynı isimdi. O zaman da keşke Gustavo'yu biraz inceleyip onaylasaydınız.

Senin için hazırladığımız haberler