Galatasaray'da 'Olmayan' İşler! Burak Elmas, Fatih Terim, Okan Buruk...

14.02.2022 - 12:05 | Son Güncellenme: 14.02.2022 - 12:17

Galatasaray'da tribünler Başkan Burak Elmas'a sinkaflı tezahürat yapıyor. Domenec Torrent teknik direktörlük koltuğundayken Okan Buruk'tan 'göreve hazırım' açıklaması geliyor. Cimbom'da olmayan işler oluyor!

Galatasaray'da 'Olmayan' İşler! Burak Elmas, Fatih Terim, Okan Buruk...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray ligde tarihinin en kötü günlerini yaşarken, yine tarihte belki de ilk defa Galatasaray Başkanı'na sinkaflı tezahürat yapıldı. Çok üzücü bir durum. Galatasaray teknik direktörlük koltuğu doluyken, başka teknik direktörler "Göreve hazırız" diye açıklama yapıyor. Galatasaray'da daha önce hiç görülmediği kadar bir bölünmüşlük var. Peki bu duruma nasıl gelindi; filmi başa sarmamız gerekiyor.

2021 seçimlerinde büyük ayrışma

Galatasaray 2021 seçimlerine zaten büyük bir çatışmayla gelmişti. 2011'de Adnan Polat ibrasızlığıyla başlayan ayrışma, Mustafa Cengiz yönetiminin de 2019 genel kurulunda ibra edilmemesiyle zirve yapmıştı. O genel kurulda salonun ikiye bölünmesi Galatasaray camiasının son yıllardaki durumunu özetleyen bir kesitti. 

Mustafa Cengiz - Fatih Terim gerilimi

Sonrasında futbol takımının başında olan kulüp efsanesi Fatih Terim ile dönemin yönetimi arasındaki gerilim artarak devam etti. Terim ile başkan Mustafa Cengiz tatsız bir şekilde ayrılık yaşadı.

Mustafa Cengiz seçime girmedi

Mustafa Cengiz sağlık sorunları sebebiyle seçime giremedi ama Mustafa Cengiz'in yol arkadaşları Yiğit Şardan etrafında seçime girdi. Seçime giden süreçte Fatih Terim'in de sözleşmesi sona ermiş, Mustafa Cengiz yeni sözleşme yapılmayacağını açıklamıştı. Dolayısıyla yeni başkan belli olana kadar takımın teknik direktörü de belli olmayacaktı. 

Burak Elmas'tan Fatih Terim vaadi

Adaylar arasında yüksek perdeden "Fatih Terim"le devam edeceğiz diyen kişi Burak Elmas'tı... Şu bir gerçek ki Burak Elmas'ın başkanlık yolunda rüzgarı ve sosyal medyayı tamamen arkasına almak için Fatih Terim'e, Fatih Terim'in de Florya'da istediği çalışma ortamını bulmak için Burak Elmas'a ihtiyacı vardı.

Fatih Terim yanlıları Burak Elmas'ı destekledi

Elmas, net şekilde Terim'in gücünü arkasına alırken, Terim ise bireysel olarak seçim sürecinde rol almadı ancak ona yakın isimler belki de kendilerine vazife çıkararak Elmas'ı destekledi. Sosyal medyada da Fatih Terim'e hayran olan, takımın başında görmek isteyen herkes de Burak Elmas için propaganda yaptı. 

Sözleşme bile yapılmadan Terim Florya'da

Nihayetinde çok az farkla Burak Elmas başkan seçildi ve sözün tutarak hemen Fatih Terim'i Florya'ya davet etti. Sözleşmesi yapılmadan takımın başına geçti kimse de bu duruma itiraz etmedi. 

Deneyimsiz yönetim

Elmas ile Terim birlikte yola çıkmış her şey güllük gülistanlık gözüküyordu. Ancak şöyle bir durum vardı: Burak Elmas yönetiminde kendisi dışında daha önce Galatasaray yöneticilik yapmış kimse yoktu; sadece Sportif A.Ş'ye yer alan Ural Aküzüm daha önce kulüpte yöneticilik yapmıştı. Elmas'ın yönetimi ve kurulları sanki sadece seçimi kazanma odaklı kurulmuş hatta Terim'i ile arası bozuk olmasına rağmen "Terim'in avukatı olarak" bilinirliği güç katar anlayışıyla Rezan Epözdemir de yönetime dahil edilmişti. 

Yönetimin hatalar zinciri

Dolayısıyla birbiriyle benzeşmez, ekipçilik anlayışı güçlü bir temele dayanmayan, birbirinin çok iyi tanımayan, Galatasaray yöneticiliği tecrübesi olmayan bir yönetimin hatalar zinciri oluşturması kaçınılmazdı. Hatta seçim döneminde sözü verilen birçok proje de gerçekleşmiyordu. Ancak takımın başında Fatih Terim gibi bir figür olduğu için hatalar, gerçekleşmeyen projeler çok fazla dillendirilmiyordu. Terim, yönetim için çoğu noktada paratoner olmuştu. Ama böyle bir yapının sürekliliği olmayacağı açıktı.


Fatih Terim ile yollar 7 ayda ayrıldı

Baştan düğme yanlış iliklenmiş, kurgu doğru yapılmamış, temel sağlam atılmamıştı. Ve o temel çöktü. Fatih Terim propagandasıyla yola çıkan yönetim, 7'nci ayında Fatih Terim ile yolları ayırdı. Burak Elmas'a seçim döneminde en üst seviyeden destek veren Fatih Terim hayranları aynı noktadan nefret söylemine başladı. 

Burak Elmas yönetimi zaten zayıflamıştı

Elmas yapılan eleştiriyi hak ediyordu ancak arkadan vurma gibi söylemlere katılmıyorum. Neden mi? Çünkü bir insanı arkadan vurmak isteyen bir kişi, kendisinin en güçlü olduğu anı bekler. Burak Elmas ve yönetimi zaten zayıflamıştı. Zayıflayan birinin, güçlü bir figürle yolları ayırmasını arkadan vurmaktan ziyade, kendini vurmak olarak niteleyebilirim. 


Burak Elmas'ın hamlesi Fatih Terim'e güç kattı

Elmas, bu hamlesiyle bana kalırsa Fatih Terim'in gücüne güç katarken kendini daha da zayıflattı. İşte bu durum tam da tecrübesizlik, temeli olmayan ekipçilik, etraftaki dalkavukların övgülerinden kendi iç sesini duymamakla açıklanabilir. Hatta, Terim'den sonra çok rahat dokunabilir olacağı açık olan Domenec Torrent'i getirmek de bunun bir örneğidir. 

Galatasaray 10 parçaya bölünmüş durumda

Burak Elmas sinsi biri olsa, Fatih Terim ile yolları ayırmazdı. Bugün statta o tepkilere, hatta sinkaflı sözlere maruz kalmazdı. Galatasaray'da daha önce hiç olmayan işler oluyor. Camia 10 parçaya bölünmüş durumda, takım düşme potasına doğru ilerliyor. Eğer ki başkan Burak Elmas, seçim kararı almazsa en başta kendine karşı çok haksızlık edecek. Çünkü birçok hata yapsa da o bu sinkaflı cümleleri hak etmiyor. 


Fatih Terim varken susanlar rahat rahat konuşuyor

Diğer taraftan Fatih Terim, takımın başında olsa Galatasaray teknik direktörlüğüyle ilgili söz almaktan imtina eder birçok kişi. Ancak şu an yönetim güçsüz olduğu için, takımın başında Domenec Torrent gibi futbol iklimine yabancı biri olduğu için birçok kişi rahat rahat topa giriyor.

Galatasaray'ın gelenekleri hatırlanmalı

Herkesin bir an önce Galatasaray geleneklerini, hatırlaması gerekiyor. Galatasaray'ı fabrika ayarlarına geri döndürme niyetiyle yola çıkan yönetimin de gerekeni yapıp artık camianın sesine kulak vermesi lazım. Yoksa iş çok kötü noktalara doğru ilerleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler