Galatasaray'da seçim hareketliliği! Dursun Özbek, Ozan Korkut, Mustafa Cengiz'le ilgili son gelişmeler...

04.05.2018 - 11:32 | Son Güncellenme: 04.05.2018 - 11:57

Galatasaray'da seçim hareketliliği! Dursun Özbek, Ozan Korkut, Mustafa Cengiz'le ilgili son gelişmeler...

Bu hafta deplasmanda Akhisarspor'un konuğu olacak Galatasaray'da hedef kalan 3 maçı da kazanıp ligde şampiyonluğa ulaşmak. Ancak sarı kırmızılı camianın gündeminde bir başka önemli konu daha var. O da başkanlık seçimi.

26 Mayıs'ta gerçekleşecek seçim öncesi başkan adayları bugün saat 17.00'ye kadar listelerini Galatasaray Divan Kurulu'na bildirecekler. Mevcut başkan Mustafa Cengiz yeni yönetim kuruluyla seçime girmeye hazırlanırken onun karşısına üç aday daha çıkacak. İşte son gelişmeler.

AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray'ın yeni başkan adayı Ozan Korkut kimdir?

Son bir haftadır kulislerde konuşulan haberler gerçeğe dönüşüyor. 1974 doğumlu Ozan Korkut, Adnan Öztürk'le birlikte seçime girmeye karar verdi. Öztürk'e ikinci başkanlığı verecek olan 44 yaşındaki adayın yönetim kurulunda ise Naci Cansun, Burak Elmas, Mete İkiz, Kerim Cenani, Barış Cenk Akkaya isimlerinin olması bekleniyor.

Barış Cenk Akkaya listeye gireceği iddiasını yalanladı! 

Ajansspor'un haberi sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Akkaya şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar benim yöneticilik gibi bir düşüncem yok. Ayrıcana 5 senemi doldurmadığım için teknik olarak adım listelere yazılamaz. Arkadaşım Ozan Korkuta destek vereceğim haricinde haber yanlıştır."

Ozan Korkut'un aday olması Dursun Özbek'e mi yarayacak?

Ozan Korkut'un aday olması camiada flaş bir iddiayı da gündeme getirdi. Bu adaylıkla birlikte Mustafa Cengiz'e gidecek oyların bölüneceği ve Dursun Özbek'in avantajlı bir konuma geleceği belirtiliyor. Hatta Ozan Korkut'un bu yüzden aday olduğu da söylentiler arasında.

Hangi şirketlerde görev aldı?

Galatasaray Lisesi mezunu olan Ozan Korkut, lise basketbol takımında oynamış ve iş hayatında Mehmet Cansun'un sahibi olduğu "Kamera Reklam" ve Ergun Gürsoy'un sahibi olduğu "Birlik Reklam Medya" şirketlerinde pazarlama satış müdürü olarak görev aldı.

İki seçimde başarısız oldular!

Ozan Korkut, 2011 ve 2015'te Turgay Kıran önderliğinde seçime girdi ancak başarılı olamadı. Henüz kulüpte herhangi bir düzeyde görev almışlığı bulunmuyor.

Adnan Öztürk neden başkan adayı olmuyor?

Geçmiş dönemlerde başkan adayı olan Adnan Öztürk bu seçime ikinci başkan olarak girecek. Bunun nedeni olaraksa dünya çelik devi Arcelor Mittal'deki görevi gösteriliyor. Bu nedenle Ozan Korkut ismi başkan adayı olarak ortaya atıldı. 

Dursun Özbek'ten seçim hamleleri! Kimler reddetti, kimler kabul etti?

Son seçimde Mustafa Cengiz'e kaybeden Dursun Özbek de seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Cemal Özgörkey, Hakan Üstünberk, Ali Gürsoy, İpek Kıraç, Refik Arkan, Ebru Köksal gibi camianın önde gelen isimleriyle görüşen Özbek bu isimlerden olumlu geri dönüş alamadı.

Adnan Polat döneminden Taner Aşkın'ı ikna eden Özbek, Işın Çelebi ile yaptığı görüşmeden de sonuç alamadı. Ünal Aysal yönetiminde görev alan eski yöneticilerin bu hamlelerden rahatsızlık duydukları ifade ediliyor.

Dursun Özbek'ten flaş Fatih İşbecer hamlesi!

Dursun Özbek'in kendi döneminde genel sekreter olarak büyük yetkiler verdiği ve  yaşanan tartışmalardan dolayı istifa eden Fatih İşbecer'e yeniden yönetime girmesini ve Başkan Yardımcısı olmasını teklif ettiği öğrenildi. İşbecer'in yanıtı olumsuz oldu. Ayrıca gene Özbek yönetiminde görev alan ve istifa eden Selim Arda Üçer'in eşi Ceyda Üçer'in de yönetim listesinde olması şaşkınlıkla karşılandı.

Eski kurmayları Özbek'e kırgın!

Bir başka rahatsızlık ise Özbek'in eski kurmaylarından. Eski başkanın, kaybedilen seçimin sorumluluğunu eski çalışma arkadaşlarına yüklediği ve yeni listede Nasuhi Sezgin haricinde diğer isimlere görev vermeyeceği ifade ediliyor.

Zor günlerinde Özbek'in yanında olan yöneticilere göre ise seçimin kaybedilmesinde en büyük etken eski başkanın basına yansıyan ifadeleri.

Ahmet Ocaklı ve Serdar Eder sessiz!

Derin Galatasaray olarak adlandırılan ve geçmiş dönemde Dursun Özbek'le hareket eden Ahmet Ocaklı ve Sicil Kurulu eski başkanı Serdar Eder de Özbek'e kırgın isimler arasında yer alıyor. İkili seçim sürecini uzaktan takip ediyor. 

Özbek iki isimle devam ediyor!

Peki Dursun Özbek yeni dönemde kimlerle yola devam edecek. Son döneminde Sportif AŞ'de görev verdiği Serdar Güzelaydın tekrar Özbek'le birlikte hareket ediyor. Seçim hazırlıkları sürecinde aktif görev alan Güzelaydın, Fatih Terim'in geri dönüş sürecinde önemli bir rol üstlenmişti. Yeni dönemde yönetim kurulu listesine girmeyecek olan Güzelaydın'ın Sportif A.Ş.'de görev alması bekleniyor.

Mustafa Cengiz'in görevine son verdiği Galatasaray Mağazacılık A.Ş.'nin eski genel müdürü Ali Öğüdücü de Özbek'le birlikte hareket ediyor. Öğüdücü yeni dönemde İcra Kurulu Başkanı olarak görev alabilir.

Mustafa Cengiz'den sürpriz hamleler!

Mustafa Cengiz de mevcut listesinde önemli değişiklilere gidecek. Ahmet Şenkal'ın yerine Sportif A.Ş. Yöneticisi Abdurrahim Albayrak yönetim listesine giriyor. İktisat profesörü Emre Alkin, Yılmaz Ulusoy'un oğlu Mehmet Ulusoy, Rus Krasnodar kulübünün Türk sahibi Bahattin Demirbilek, Sinanlı Yapı'nın sahibi Reşit Sinanlı ve 1905 Kültür Sanat Derneği Başkan yardımcısı tekstil sanayicisi Vahap Tanrıverdi de Mustafa Cengiz'in yeni yönetiminin güçlü isimleri.

Geçtiğimiz aylarda başkanlık için kendisine teklif götürülen Faruk Süren ise şimdilik olayları uzaktan takip ediyor.

Ali Fatinoğlu'nun 72 kişilik listesi!

Galatasaray'da bir diğer başkan adayı Ali Fatinoğlu da daha önce yaptığı açıklamada yeni yönetimini 72 kişiden oluşturacağını beyan etmişti. 

Fatinoğlu daha önce şu isimlerin lsitesinde olacağını açıklamıştı: Ahu Yaşar Aydın, Emir Turgan, Deniz Gün Önen, Gürhan Ozanoğlu, Mustafa Cem Özdemir, İbrahim Bozan, Esra Aydın, Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Işıl Şahin, İsmail Remzi Tözün, Arda Nal ve M. Ulvi Altıok

AJANSSPOR ÖZEL

Senin için hazırladığımız haberler