Galatasaray'da seçim neden isteniyor? Eski başkanlar konuştu...

23.07.2020 - 10:55 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 11:04

Galatasaray'ın eski başkanları ve yöneticileri seçim gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray'da seçim olacak mı? Camianın önde gelen isimlerinden seçim konusunda açıklamalar geldi. Seçim, Galatasaray'ı nereye götürür?

Galatasaray'da seçim neden isteniyor? Eski başkanlar konuştu...

AJANSSPOR-HABER

Hayal kırıklığı ile dolu bir sezonu geride bırakmaya hazırlanan Galatasaray’da seçim konusu yeniden gündemde. Galatasaray yönetimi seçime gidecek mi? Camia seçime gitmek için hazırlık yapıyor mu? Eski yöneticiler, seçim konusunda ne düşünüyor? Galatasaray’ın eski başkanları ve yöneticileri seçim gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Sözcü’ye röportaj veren eski başkanlardan Faruk Süren, Ünal Aysal ile eski yöneticiler Ahmet Özdoğan, Sedat Doğan ve Refik Arkan seçim gündemini değerlendirdi. İşte o açıklamalar…

”Yönetimin önceden seçim kararı alması gerekirdi”

Faruk Süren (Eski Başkan): "Mayıs'ta zaten seçim var. Mustafa Cengiz'in hastalığını bahane edip seçim istenmesini anlamsız buluyorum. Sağlığı el verdiği sürece kulübün işlerini idare eder. Yetişemediği durum olursa ikinci başkan var, yardımcıları var. Seçim isteyenler gerekçelerini ortaya koysun. Mahkeme kararıyla görevine devam eden yönetimin önceden seçim kararı alması gerekirdi. Şu anda seçim konuşmak fayda sağlamaz."

”Başkan havlu atmadığı sürece seçime gidilmemelidir”

Ünal Aysal (Eski Başkan): "Galatasaray’ın değerleri vardır. Bu değerler bütününe bakılarak süreçler değerlendirilir. Başkan havlu atmadığı sürece seçime gidilmemelidir. Şu an seçimi düşünmek doğru olmaz. Ya başkan ve yönetimi çok başarısız olacak; ya da çok ciddi bir hatası olacak, siz zorlayacaksınız. Galatasaray'ın son yıllarda içine düştüğü en büyük yanlışların başında sürekli seçim ortamı oluşturma merakı gelmektedir."

“Galatasaray’da mahkeme kararı ile denetim kurulu düşmüştür”

Ahmet Özdoğan (Eski Yönetici): "Seçim haberleri bir TV kanalında Abdurrahim Albayrak ile ilgili bir iddianın öne sürülmesi ile ortaya çıktı. Albayrak yalanlamadı. Yönetim de bu yorumları tekzip etmedi. Öncelik tabii ki başkanın sağlığıdır. Ama devam etmek isterse insanlar sağlık problemi olmadığını düşünürler ve tam mesai isterler. Ayrıca şunu unutmamak lazım: Galatasaray'da mahkeme kararı ile denetim kurulu düşmüştür."

“Hem mali hem de sportif yıkım var”

Sedat Doğan (Eski Yönetici): "Hem mali hem sportif yıkım var. 1.5 senedir genel kurul iradesine aykırı olarak mahkeme kararıyla oturanlar, bu yıkımın faturasının kendilerine çıkacağını bildikleri için seçim söylemlerini ortaya atıyor. Abdurrahim Albayrak ile ilgili iddialar çeşitli platformlarda konuşuluyor. Yönetimin finansörü ve etkili isminin bunu kabul etmiş olması, durumun vahametinin en önemli göstergesi…"

“Rakamları görelim, üzerine konuşalım”

Refik Arkan (Eski Yönetici): "Seçim söylemleri, Abdurrahim Albayrak'ın Fatih Altaylı'ya verdiği beyanatın etkisiyle ortaya çıktı. Başkan Mustafa Cengiz'in yaşadığı rahatsızlıktan dolayı herkes konuya hassasiyet gösteriyordu. Önümüzde mali kongre var. Rakamları görelim, üzerine konuşalım, sonrasında seçim gündeme gelebilir. Galatasaray'ın menfaatleri seçim olması gerektiğini gösterirse o zaman tabii ki yapılır."

Mustafa Cengiz, seçim için ne demişti?

Galatasaray’ın mevcut başkanı Mustafa Cengiz, geride bıraktığımız günlerde erken seçim konusuyla ilgili açıklama yapmıştı. Cengiz, ”Sağlığım yerinde. Galatasaray'da uzun yıllardır normal takvimde seçim yapılmıyor. Bu istikrarsızlığa son vermek iddiasında bulunduk, bunu yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray’ın borcu ne kadar?

Galatasaray’ın başkan yardımcısı Kaan Kançal, 31 Mart 2020 itibarıyla kulübün konsolide net borcunun 1 milyar 656 milyon TL olduğunu açıklamıştı. Kançal, bu yılın ilk 3 ayında 33.8 milyon lira gelire karşın 103.4 milyon lira giderlerinin olduğunu ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler