Galatasaray Divan Kurulu üyeleri Süper Kupa için olağanüstü toplantı istedi

30.10.2023 - 12:25 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 12:30

Fenerbahçe ile Arabistan'da oynanacak Süper Kupa'nın Türkiye'ye alınması için Galatasaray Divan Kurulu üyeleri olağanüstü toplantı talebiyle imza toplamaya başladı. İşte detaylar.

Galatasaray Divan Kurulu üyeleri Süper Kupa için olağanüstü toplantı istedi

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’da Fenerbahçe ile 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanacağı açıklanan Süper Kupa’nın Türkiye’ye alınması için imza kampanyası başlatıldı. Divan kurulu üyeleri arasında dolaştırılmaya başlanan dilekçede, divan kurulu 6 Kasım’da karar almak üzere olağanüstü toplantıya çağrılıyor.

Para değil manevi değerler vurgusu

İmzaya açılan dilekçede “Bizlere Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizin sportif alandaki tarihin, en anlamlı ve sembolik kupası, ne güzel tesadüftür ki bu ülkenin en eski ve en büyük iki rakip kulübü arasında oynanarak daha da anlamlı hale gelecektir” denildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kupayı gelir elde etmek için Arabistan’da oynatmaya karar verdiği hatırlatılan dilekçede, "Bu durum bizleri olduğu gibi, sadece iki kulübe gönül vermiş olanları değil tüm spor severleri üzmüş ve geniş ölçekte bir tepkiye yol açmıştır. Hayatta her şey gelir değildir. Manevi değerlerin parasal ölçüsü yoktur” ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe ile de görüşülsün

Fenerbahçe’nin yanı sıra diğer kulüplerle görüşülüp TFF’den kupayı Türkiye topraklarına alınması için yönetimin girişimde bulunması istenirken,  Süper Kupa’nın öncelikle Ankara’da olmazsa da Türkiye’nin en büyük stadı olan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynatılması istendi. Bu iki seçeneğin olmaması halindeyse stat tercihini TFF’nin yapması talep edildi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Muslera ilgili kararını verdi! Sözleşmesi...
Habere Git

Gazilere, depremzedelere ve doktorlara bilet

İmzaya açılan metinde ayrıca kupa finalinin oynanacağı statta kapasitenin yüzde 10’unun gazilere, yüzde 5’nin son büyük depremde mağdur olan bölge halkından seçilecek 18 yaşına kadar olan çocuk ve gençlere, yüzde 2.5’un pandemide hizmet veren tabiplerimize, hemşire ve yardımcı personele, eczacı, veteriner ve diş hekimlerine, yüzde 2.5’uğunun madenci, itfaiyeci ve öğretmenlere, yüzde 2.5’uğunun Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya almış sporculara ayrılması da önerildi. Ayrıca kulübe ayrılacak kontenjandan 200 UEFA Şampiyonu takım, teknik heyet ve yöneticilere yer ayrılması da talep edildi.  Söz konusu önerinin başkan Dursun Özbek tarafından TFF’ye ve Cumhurbaşkanlığına iletilmesi istendi. 

İkinci bakan Öztürk de destekledi

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk de, Rizespor deplasmanına gitmeden önce medya mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhuriyetin 100. yıldönümündeki Süper Kupa finalinin Türkiye'de oynatılmasını istediklerini açıklamıştı. Öztürk, "TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da istediği budur" dedi.

Karar olması istenen metin

Galatasaray Divan Kurulu üyelerinin imzasına açılan metinde kabul edilmesi istenen karar metni:

“Türkiye Cumhuriyeti, cepheden cepheye koşarak, bizlere bir vatan armağan etmek uğruna kendi yaşamlarından vazgeçmiş bir neslin çabası ile kurulmuştur. Galatasaray Spor Kulübü’nün felsefesi ebedi başkanımız Ali Sami Yen’in ifade ettiği şekliyle Türk olmayan takımları yenmektir! Cumhuriyetimizin Kuruluşu ile birlikte bu felsefe ve görev “Türkiye Cumhuriyeti’ni Sporda ileri götürmek” olarak hayat bulurken Tüzüğümüzün 4. maddesinin 1. Fıkrasında “Vatansever Atatürk Gençleri Yetiştirmek” olarak somutlaşmıştır. 

İlgini Çekebilir
İşte Okan Buruk'un soyunma odasında yaptığı konuşma: "Bu kadarı fazla!"
Habere Git

"Galatasaray bir his takımıdır"

100 yılın kupasını, ecdadımızın; kanıyla, canıyla, fikri ve irfanıyla kazandığı ve koruduğu TÜRK vatanında oynamak ve Türk Gençliğine, yani Atatürk’ün evlatlarına, bu karşılaşmayı sahip oldukları topraklarda izlettirmek, bu hissiyatı hangi takım taraftarı olursa olsun Milet bilinciyle Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamak istiyoruz. Bu maneviyatın parasal karşılığı hiç kimse tarafından ödenemeyeceği gibi, Galatasaray’ımız bu MİLLİ HİS uğruna her türlü gelirden feragat edecek kararlılık ve güçtedir. ZİRA GALATASARAY BİR HİS TAKIMIDIR! 

Bu konu bir milli meseledir

Milli bir mesele olan bu konuda, aradaki ihtilaflar ve anlaşmazlıklar bir kenara bırakılarak TFF ve gerekirse devletin diğer birimleriyle iletişime geçmek üzere; başta Süper Kupa finalisti Fenerbahçe Spor Kulübü ve diğer Süper Lig Kulüpleri yönetimleriyle beraber girişimlerde bulunmasını sayın Yönetimimizden ve Divan Kurumuzdan talep ediyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler