Galatasaray'da yeni gündem: Ne olacak ocak transferleri?

25.11.2020 - 23:51 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 08:07

Son dakika transfer haberleri... Galatasaray'da seçim gündemi rafa kalkıyor. Camiadaki ortak görüş, başkanlık seçimini mart yerine mayısta yapmak. Bu süreç zarfında yönetimi ara transfer dönemi ve futbolcuların ödemeleri gibi sorunların bulunduğu çok zorlu bir süreç bekliyor​.

Galatasaray'da yeni gündem: Ne olacak ocak transferleri?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da 10 Kasım'da alınan seçim kararı, 13 Kasım ise açıklanan seçim gündeminin ateşi 12 gün sonra söndü. Koronavirüs önlemleri nedeniyle Galatasaray yönetiminin tarihini 26 Aralık diye duyurduğu kongrenin yapılması imkansız hale geldi.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'genel kurulların  28 Şubat 2021 tarihine kadar ertelenmesi' yönünde yazı gönderdi.  Galatasaray yönetimi 26 Aralık olarak belirlenen seçimin iptali için gerekli açıklamayı karar ellerine ulaştıktan sonra yapacak. Galatasaray camiasındaki hakim görüş ise 28 Şubat'tan hemen sonra seçim yapmaktansa doğrudan olağan mayıs ayında sandığa gidilmesi yönünde. Yönetim bu durumda görevine devam edecek. Ancak karar ne olursa olsun Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve kurmaylarını hiç de kolay bir süreç beklemiyor.

17 milyonluk ödeme

Galatasaray yönetiminde özellikle koronavirüs süreciyle birklikte yüksek seviyede sıcak para sıkıntısı yaşanmaya başladı. Hiçbir yöneticinin de kasa kolaylığı sağlayacak pozisyonu oluşmazken, sarı-kırmızılıların yeni kredi başvuruları yaptığı belirtiliyor. Geçen yıl Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmadan gelen 200 milyon liralık faiz ödemesi de yaklaştı. Galatasaray yönetimi 250 milyon liralık yeni krediyle hem bu faizi ödemek hem de futbol takımının 17 milyon liralık alacağını kapatmayı hedefliyor.

Transferler nasıl olacak?

Galatasaray taraftarının en çok merak ettiği konuların başında ise ocak ayı transfer döneminde neler yaşanacağı geliyor. Başkan Mustafa Cengiz,  dünkü basın toplantısında transfer dönemlerini mevcut yönetimin en çok eleştirildiği zamanlar olduğunu belirtti. Finansal olarak bu sıkıntılı süreçte Galatasaray'ın işi hiç de kolay gözükmüyor. Galatasaray yönetimi, öncelikle değerini bulan birçok futbolcuyu satmayı hedefliyor. Eksiklikleri bulunan mevkilere oyuncu alınıp alınamayacağını ise zaman gösterecek.
Senin için hazırladığımız haberler