Glatasaray'da Yusuf Demir, Kampta Çıkış Yapmaya Başladı

12.12.2022 - 10:30 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 10:44

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın genç oyuncusu Yusuf Demir, Adana Demirspor'a hazırlık maçında attığı iki gol sonrası gündeme gelmeye devam ediyor. Detaylar...

Glatasaray'da Yusuf Demir, Kampta Çıkış Yapmaya Başladı

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekibi Galatasaray'da sezon başında Rapid Wien'den 6 milyon Euro bonservis karşılığında transfer edilen Yusuf Demir sevinci yaşamanmaya başladı. Sezon başından bu yana hem yabancı statüsü hem de sakatlıktan dolayı fazla forma şansı bulamayan genç oyuncu sakatlığını atlattı. 

Yusuf Demir, yeni transfer olarak görülüyor

2022 Dünya Kupası sonrası araya giren Galatasaray, Antalya'da kampa devam ederken genç oyuncu Yusuf Demir, kampa damga vurmaya başladı. Adana Demirspor maçında 10 numara bölgesinde görev alan genç oyuncu attığı 2 golle takımı sırtlamayı başardı. Sabah'ın haberine göre, genç yetenek, hocası Okan Buruk'un beğenisini kazandı. Buruk, Mertens ve Rashica ile forma rekabetine sokacağı Yusuf'a yeni transfer gözüyle bakıyor. Sol ayağını kullanan ve sağ açık olarak da görev yapabilen genç futbolcu, Antalya kampını en iyi değerlendiren isim olarak dikkat çekiyor.

Okan Buruk, Yusuf Demir'i övdü

Adana Demirspor ile oynanan hazırlık maçında sonra karşılaşmda 2 gol atan genç oyuncuyu öven Okan Buruk, ''Yusuf, aramıza geç katılan oyunculardan biri. Kendisinden beklentimiz yüksek, önemli bir yatırım yaptık. Çok genç, oynamak isteyen bir futbolcu. 18 yaşında Barcelona görmüş bir oyuncu. O yetenek var ki Barcelona'da forma giydi. Yusuf'u yeniden Barcelona'daki seviyesine, isteğine ve motivasyonuna çekmemiz gerekiyor. İyi çalışıyor. Bir dönem sakatlığı oldu. Ondan dolayı değerlendiremedik. Birkaç maçta yabancı oyuncu kuralından dolayı oynatamadık. Hazırlık maçları Yusuf için de iyi oldu.'' ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Fenerbahçe, transferde karşı karşıya
Habere Git

''Şimdilik her şey güzel gidiyor''

Adana Demirspor maçından sonra açıklamalarda bulunan Yusuf Demir, "Buraya geldiğimde takım beni çok sıcak karşıladı. Burada olduğum için çok mutluyum. Umarım şampiyon olacağız. Galiba üçüncü gün, yeni başladık ve ilk maçımızı oynadık kampta. Şimdilik her şey güzel gidiyor. Tabii ki her gol bir futbolcuyu moral olarak etkiler. İlk gollerimi attığım için mutluyum, inşallah devamı gelir. Takımdaki ilişkiler çok iyi. Büyük oyuncular, abilerimiz var, gençlere yardım etmek istiyorlar. Sıcak kanlı bir takımımız var, amacımız şampiyonluk ve umarım oluruz." ifadelerini kullandı.

Yusuf Demir, Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Galatasaray'da forma şansı bulamaması sonrası takımdan ayrılacağı iddia edilen Yusuf Demir, kendisne gelen ayrılık sorusuna cevap verdi. Demir, "Bu haberi kim çıkardı? Onlara sorun... Galatasaray'a transferin çok basit oldu. İstediler, ben de geldim." dedi.

''TFF'de çalışmıyoum''

Cimbom'da yabancı statüsünde yer alan Yusuf Demir, kendisine gelen yerli statüsünde oynayacak mısın sorusuna cevap verdi. Demir, "Bu konu hakkında bir düşüncem yok. Bunu benimle değil, yönetenlerle konuşmanız lazım. Galatasaray Yönetimi bununla ilgileniyor onlara sorabilirsiniz. Ben TFF'de çalışmıyorum, bilmiyorum. Onlara sorun." dedi.

İlgini Çekebilir
Yusuf Demir'li Avusturya, Ümit Milliler ile berabere kaldı
Habere Git

Süper Lig'de 2 karşılaşmada görev alan Yusuf Demir, gol ve asist katkısı sağlayamadı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise sadece 1 karşılaşmada görev alan genç oyuncu Dünya Kupası arasında Adana Demirspor ile oynanan hazırlık maçında görev aldı. Yusuf Demir, Adana Demirspor'a karşı 2 gol atma başarısı elde etti.

Galatasaray'a sezon başında transferin son günü transfer olan Yusuf Demir'in sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılında sona erecek. Genç oyuncu daha önce İspanyol devi Barcelona'ya transfer olmuş ve kiralık olarak forma giymişti. Güncel olarak piyasa değeri 7.50 milyon Euro olan genç oyuncu Galatasaray'a ise 6 milyon Euro bedelle bonservisiyle transfer oldu.

Senin için hazırladığımız haberler