Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye İrfan Can Kahveci suçlaması

04.02.2021 - 15:16 | Son Güncellenme: 04.02.2021 - 15:24

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Başakşehir ile yaptıkları İrfan Can Kahveci transferinde yaptıkları pazarlıkları açıkladı. Cengiz, Fenerbahçe'nin açıkladığı rakamla Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın kendisine söylediği rakam arasında farklılık olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye İrfan Can Kahveci suçlaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz,  Başakşehir'den Fenerbahçe'ye transfer olan İrfan Can Kahveci'nin transferinde yaptığı görüşmeyi açıkladı.

Cengiz, İrfan Can Kahveci'nin çok değerli bir futbolcu olduğunu belirterek "İrfan Can çok değerli bir futbolcu. Mesut gibi çok değerli. Rakip takıma gitti diye değersiz olacak değil" dedi.

İrfan Can Kahveci'nin transfer görüşmelerinin menajer tarafından başlatıldığını vurgulayan Cengiz, Galatasarayın ilk teklfinin 4.5 milyon Euro + sonraki satıştan yüzde 50 pay olduğunu söyledi.

Cengiz, şöyle konuştu:  "İstedik, ben değil ama teknik ekibimiz istedi. Ama bu konuyu menajerler başlattı. Menajeri geldi bize. Ben çok farklı şeylere şahit oldum menajerlerle ilgili. Bu böyle olmaz dedim ve sevgili Göksel Başkanı aradım. 'Yazılı teklif geçin' dedi.  Futbolcunun bizi istediğini biliyoruz, bize gelen bilgi bu. Ben hiç görüşmedim, tribünden gördüğüm sadece. Yazılı teklif geçtik: 4 milyon Euro + sonraki satıştan karın %50'si. Göksel Başkan bana 'Ben bir kulübün başkanıyım. Beni de anla. Sizinle aynı teklifi veren olursa size öncelik veririm' dedi. Kapattık telefonu. Sonradan teklif arttırmadık."

Galatasaray teklifi arttırmış.. İşte son teklif

İrfan Can Kahveci'nin transferi için sponsor bulduklarını kaydeden Cengiz, Başakşehir'e yaptıkları teklifi arttırdıklarını açıkladı. Cengiz şöyle devam etti: "Göksel başkan teklif vermediğimizi söyledi. Hemen aradık, bizi isteyen biri var, sevenleri ayırmayalım dedik. İştahını bozmayalım çocuğun dedik, sponsor da bulduk. Sponsoru açıklamayacağım. Bir sponsoru da reddettik 2 milyon Euro civarında ama neyse. 5,5 milyon Euro + Linnes ve satıştan %20 teklif ettik. Linnes'in maaşı, şampiyon olursak 1 milyon Euro ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarsak 1 milyon Euro. Son teklifimiz buydu."

Fenerbahçe'ye suçlama: Açıklama 7 milyon ama...

Galatasaray Başkanı Cengiz, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın kendisine Fenerbahçe'nin teklifini açıkladığını belirtti. Cengiz şunları söyledi: "Karşı taraf çok mutlu oldu. Bir yönetici arkadaşımız bana 'Başkanım ben vücut dilinden anlarım bu iş bitti' dedi. Abdurrahim de 'Ben bu işten anlarım. Bitmeyecek bu iş' dedi. Ben sonradan voleybol maçına gittim Fenerbahçe ile. Eve geldim. 18:45'te Göksel Bey aradı. 'Fenerbahçe burada, Ali Koç geldi İrfan'a forma yaptırmış. Teklifleriniz arasında uçurum var dedi. 10 milyon Euro + şampiyon olursak 1 milyon euro, gruplara katılırsak 1 milyon euro, gruptan çıkarsak 1 milyon euro, sonraki satıştan %20 pay, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci. Teklif bu' dedi. Sen kendini benim yerime koy. Ne yapayım' dedi Göksel bey, ben de 'Haklısın Göksel'ciğim, çocuk ne diyor? dedim. 'Onu hallediyoruz' dedi. Transfer açıklamayan rakibimiz 7 milyon diye bonservis açıkladı. Ama fark ödemeyi 11 milyon Euro üzerinden yaptı. Toplama çıkarma yapan herkes bunu görür. Fark 7'den başlamalıydı niye 11'den başlıyor? Ben de bunu merak ediyorum. Bana değil kendi camianıza açıkla. Kendi camiaları aldırmıyor."

Senin için hazırladığımız haberler