Galatasaray, Sevilla'yı FIFA'ya Şikayet Etme Kararı Aldı

12.08.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 10:22

Marcao'yu Sevilla'ya gönderen Galatasaray yönetimi, Victor Nelsson'la da görüşme yapan İspanyol kulübü FIFA'ya şikayet etme kararı aldı. İşte detaylar.

Galatasaray, Sevilla'yı FIFA'ya Şikayet Etme Kararı Aldı

Kadrosuna yaptığı takviyelerle transfer sezonuna damga vuran Galatasaray, Sevilla ile arasındaki köprüleri yakmanın eşiğinde. Sarı-Kırmızı yönetim, İspanyol kulübü FIFA'ya şikayet etmeye hazırlanıyor.

Kulüp avukatları dosya hazırlıyor

Sözcü'nün haberine göre Galatasaray, kendisinden önce oyuncularla anlaşma sağlayan Sevilla'yı FIFA'ya şikayet etme kararı aldı. Kulüp avukatlarının, FIFA'ya iletilmek üzere bir dosya hazırladığı kaydedilirken, İspanyolların, önce oyuncuları transfere ikna ederek Dursun Özbek yönetimini zor durumda bıraktığı ifade edilecek.

FIFA'nın yaptırımı ne olur?

21 yaş altı oyuncuların transferi konularında ağır yaptırımlar uygulayan FIFA, Galatasaray ile Sevilla arasındaki duruma uyarı verebilir. Çok etik dışı bir durum söz konusu olduğunda ise para cezası gelebilir.

Galatasaray'ın stoper tandemini bozdu

İki stoperini toplam 81 milyon Euro'ya Barcelona ve Aston Villa'ya gönderen Sevilla, Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Marcao'yu 12 milyon Euro'ya kadrosuna katmıştı. Sarı-Kırmızılılar'ın stoper tandemini bozan İspanyol kulüp, Marcao'nun partneri Victor Nelsson'la da iletişime geçerek Danimarkalı'yı ikna etti.

Sözleşmesinde 25 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunan Victor Nelsson için Marcao'da olduğu gibi 12 milyon Euro'luk teklifte bulunan Sevilla, Galatasaray tarafından reddedildi.

Senin için hazırladığımız haberler