Galatasaray'dan MHK'ya Mostafa Mohamed itirazı! Başvuru yapıldı

04.03.2021 - 22:20 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 22:51

Galatasaray'da sıcak gelişme! Sarı - kırmızılı takım, Mostafa Mohamed'in Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak MHK'ya başvuruda bulundu. İşte detaylar...

Galatasaray'dan MHK'ya Mostafa Mohamed itirazı! Başvuru yapıldı

Galatasaray’da 2-1 kaybedilen Ankaragücü maçının yankıları devam ediyor.

Sarı - kırmızılı takımın golcüsü Mostafa Mohamed, mücadelenin ikinci yarısında rakibine dirsek attığı gerekçesiyle oyun dışında kalmıştı. Ancak görüntüler tekrar izlenince Galatasaraylılar pozisyonda Mostafa’nın bir dirsek atmasının söz konusu olmadığı ifade ederek büyük tepki gösterdi. Galatasaray Kulübü de konu hakkında  bir açıklamada bulundu.

'Ciddi ve aşikâr derecede hatalı'

Yapılan açıklamada, ''Kulübümüzce, Süper Lig’in 28. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında futbolcumuz Mostafa Mohamed’in kırmızı kartla ihracı kararının ciddi ve aşikâr derecede hatalı olduğuna dair tespit yapılması ve bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara ve kulübümüze bildirilmesi konusunda 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı Merkez Hakem Kurulu kararı emsal gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na başvurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' denildi.

Pozisyonda neler yaşandı?

Ankaragücü'nün sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 57. dakikasında İbrahim Akdağ ile top kapma mücadelesine giren Mostafa Mohamed'in dirseği rakibinin yüzüne geldi. Pozisyonu yakından takip eden hakem Halil Umut Meler, Mısırlı golcüye direkt olarak kırmızı kartını çıkardı.

Galatasaray maçındaki penaltı ve kırmızı doğru mu, IFAB nediyor?

Ankaragücü-Galatasaray maçının hakemi Halil Umut Meler Mostafa Mohamed'in pozisyonundan sonra kendi koluyla gösterdiği hareketlerde oyuncunun kolunu silah olarak gererek rakibinin yüzüne vurduğunu bu nedenle hareketin kırmızı kart gerektirdiğini anlatmaya çalıştı.
 

UEFA ve MHK tarafından verilen eğitimlerde kol ve dirseğin kafa veya yüze gelmesi kesinlikle faul olarak tanımlanırken, faulü yapan oyuncunun kolunu bir silah olarak mı yoksa topu kazanmak için bir araç olarak mı kullandığının belirlenmesi hakemlerden isteniyor. Buna göre; oyuncu eğer kolunu silah olarak kullanıp rakibe sert şekilde müdahale ederse hakemlerin kırmızı kart kullanması, aksi takdirde sadece kendine alan yaratmak amacıyla kol araç olarak kullandığında ve kolun yüze veya kafaya geldiği durumlarda sarı kartın yeterli olacağı vurgulanıyor. (Galatasaray maçındaki penaltı ve kırmızı doğru mu? IFAB....)

 

Ankaragücü'nde 29 yaşındaki futbolcu İbrahim Akdağ Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Akdağ, Galatasaray maçında Mostafa Mohamed ile yaşadığı kırmızı kart pozisyonu hakkında  ''Pozisyonu anlatayım; Mostafa Mohamed topu ayağından aştı, ben de kontrolü kaybettiğini düşünüp hızlandım ama topa yetişemeyeceğimi düşününce Mostafa Mohamed ile kalenin arasına doğru koşu yaptım. Orada herkes diyor ki 'İbrahim gitti vurdu!' Böyle bir şey olabilir mi? Mostafa Mohamed'in arkasına pozisyon almaya giderken oyuncu dirseğini benim koşacağım alana doğru çıkardı. Bu pozisyon kırmızı karttır demiyorum ama burada Mohamed'in bana yaptığı hareket varken 'İbrahim ona vurdu' demek bence yanlış'' dedi. (Ankaragücü - Galatasaray maçının olay adamı konuştu: "Kanlı bez...")

Galatasaray'ın emsal gösterdiği karar: Rüştü Reçber

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in kırmızı kartıyla ilgili başvurusunu 2007 yılında Beşiktaş forması giyen Rüştü Reçber'in kırmızı kartının iptaline dayandırdı. 

O sezon oynanan Trabzonspor maçında Rüştü Reçber ceza alanı dışında topu göğsüyle almış ancak kırmızı kart görmüş, Beşiktaş'ın başvurusu sonucu TFF, Rüştü Reçber'e ceza vermemişti.

Senin için hazırladığımız haberler