Galatasaray, 9 Takım Satın Alacak

07.08.2023 - 12:58 | Son Güncellenme: 07.08.2023 - 13:21

Transferde yıldız transferlerle ses getiren Galatasaray, Avrupa'da kulüp satın almak için de çalışmalar yapıyor. Sarı kırmızılı kulüp bunun için çok sayıda kulüple irtibata geçti.

Galatasaray, 9 Takım Satın Alacak

TRT Spor'un deneyimli muhabiri Barış Yurduseven, Galatasaray'ın sessiz sedasız yürüttüğü kulüp satın alma operasyonuna dair sosyal medya hesabından bilgi verdi.

Galatasaray, Avrupa’dan kulüp satın almak için harekete geçti

Yurduseven, "Galatasaray’da herkes alınan yıldızları konuşuyor… Bu da çok normal… Ancak kulübün arka tarafında çok önemli projeler üretiliyor… Onlardan sadece bir tanesi; Galatasaray Avrupa’dan tam 9 irili ufaklı kulüple satın almak İçin temas halinde… Bu çok ama çok büyük bir iş…" diye yazdı.

Erden Timur sinyali vermişti

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur geçen nisan ayında bu konuya dair, "Genç futbolcuların A takım potansiyel süresini artırmamız gerekiyor. Belçika ve Almanya'da takımlarımız olacak. Avrupa'yı 6, Güney Amerika'yı 2, Kuzey Amerika'yı tek bölgeye ayırdık. Afrika'da akademi olacak" demişti.

İlgini Çekebilir
G.Saray'da Zaniolo gelişmesi! Ljubljana maçında forma giyecek mi?
Habere Git

"Bu sene 2-3 ayrı ligde takımımız olacak"

Timur, belirledikleri her bölgede takımları olacağını vurgulayarak, "Ya kulüpleri satın alacağız ya ortak olacağız ya iş birliği anlaşması yapacağız ya da takımlardaki birkaç pozisyonu kiralayacağız. Bu sene 2-3 ayrı ligde takımımız olacak. Altyapı anlaşmasını da başlattık. 

Önümüzdeki yıl kendi altyapımız dışında başka altyapılardan da oyuncular yetişmeye başlayacak. Önceliğimiz Avrupa'ydı ama opsiyon gelince Güney Amerika'dan başladık. Önümüzdeki yıl Avrupa'daki organizasyonumuzun ilk kısmını tamamlamış olacağız" açıklamasını yapmıştı.

Beşiktaş'ın Ümraniyespor'u satın alacağı iddia edildi

Öte yandan Beşiktaş'ın da geçen sezon Süper Lig'de mücadele eden ama küme düşen Ümraniyespor'u alacağı haberleri de çıktı. Ancak siyah beyazlı kulüpten bu konuda resmi bir yalanlamaya veya teyit açıklaması henüz gelmiş değil. Ümraniyespor taraftar grupları ise yönetimle görüştüklerini ve haberlerin gerçek olmadığını açıkladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş kulüp satın alıyor! Prensipte anlaşma tamam...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler