Galatasaray'ı son hafta bekleyen büyük tehlike! Son 3 maçta...

20.05.2024 - 10:17 | Son Güncellenme: 20.05.2024 - 10:57

Trendyol Süper Lig'de lider Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'ye mağlup oldu. Şampiyonluk için son hafta Konyaspor deplasmanına gidecek olan Aslan'ın şansı rakibine tutmuyor.

Galatasaray'ı son hafta bekleyen büyük tehlike! Son 3 maçta...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmesiyle beraber Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı. Son hafta 99 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Konyaspor'a konuk olurken; 96 puanla zirveyi takip eden Fenerbahçe, sahasında küme düşmesi haftalar önce belli olan İstanbulspor'u ağırlayacak.

Galatasaray'da gözler son maçta

Galatasaray'ın ligde şampiyon olabilmesi adına Konyaspor deplasmanından alacağı 1 puan yeterli olacak. Aslan, rakibine yenildiği takdirde ise Fenerbahçe'nin İstanbulspor maçında puan kaybetmesini bekleyecek. Galatasaray, Konyaspor deplasmanında mağlup olur ve Fenerbahçe, İstanbulspor'u mağlup ederse Süper Lig'de şampiyon Fenerbahçe olacak.

Konyaspor'un kümede kalma hesapları

Konyaspor ise son maç öncesi küme düşme tehlikesi yaşıyor. Ligde 37 maç sonunda 41 puan toplayarak 15. sıraya demir atan Yeşil-Beyazlılar, küme düşme hattının 3 puan üstünde yer alıyor. Son hafta mücadelelerinde Konyaspor, Ankaragücü ve Hatayspor ile birlikte ligde küme düşen son takım olmamak için mücadele edecek. Öte yandan, Konya ekibinin Galatasaray karşısında alacağı 1 puan ligde kalması için yeterli olacak.

Galatasaray, Konya'da kayıp

Konyaspor karşısında deplasmanda şampiyonluk maçına çıkacak Galatasaray'ın şansı ise rakibine karşı tutmuyor. Sarı-Kırmızılılar, ligde deplasmanda Konyaspor ile oynadığı son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın yıldızı Konyaspor maçında yok!
Habere Git

Son 3 yılın sonuçları

Aslan; 2021'de 4-3, 2022'de 2-0, 2023'te ise 2-1'lik skorlarla Konyaspor'a mağlup oldu. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon aldığı 2-1'lik mağlubiyet, aynı zamanda 14 maçlık galibiyet serisini de bitiren karşılaşma olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler