Galatasaray'ın başı belada! 93 milyon lira...

06.05.2020 - 08:32 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 08:36

Galatasaray, gelecek sezon kadroda düşünmediği futbolcularla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Mbaye Diagne ve Ryan Babel, takıma mecburen dönecek. İki futbolcunun dönüşü sarı-kırmızılılara ne kadar zarar verecek? Son durum...

Galatasaray'ın başı belada! 93 milyon lira...

Gelecek sezonun planlamalarını yapan Galatasaray, kadroda düşünülmeyen futbolcularla ayrı ayrı uğraş verecek gibi görünüyor. Mbaye Diagne ile Ryan Babel Galatasaray'a geri mi dönecek? Sonra ne olacak? Galatasaray'a maliyetleri ne kadar? İşte detaylar...

Babel ve Diagne mecburen geri dönecek

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim tarafından kiralık gönderilen Babel ile Diagne, zorunlu olarak Galatasaray’a dönecek. Kimse onları istemeyince sarı-kırmızılılar; bonus, primler ve vergiler hariç  12 milyon 150 bin euroluk (Yaklaşık 93 milyon lira) bir fatura ile karşı karşıya kaldı.

Gittikleri yerde de hayal kırıklığı yarattılar

Her iki futbolcu da geri dönüyor ama tekrar onları kadroda görmek isteyen bulunmuyor. Her iki futbolcunun da kiralık gittikleri kulüplerdeki performansı hayal kırıklığı oldu. Diagne, Club Brugge’de kadro dışı kaldı ve neredeyse bir yıldır doğru dürüst top oynamadı. Hatta Senegalli forvet antrenmanlardan bile eksik kaldı.

Tek bir kulüp bile istemiyor

Skorer'de yer alan habere göre; Kasımpaşa’dan 13 milyon euroya alınan golcü futbolcuyu 5 milyon euroya elden çıkarmayı planlayan sarı-kırmızılıların planları altüst olacak gibi görünüyor. Galatasaray’ın geri dönmesini istemediği Diagne’yi isteyen tek bir kulüp bile bulunmadığı belirtildi.

Diagne bu süreçte ne kadar kazanacak?

3 sene daha Galatasaray’la sözleşmesi bulunan Diagne bu süre zarfında net 7 milyon 150 bin euro alacak. Galatasaray oyuncuyu elden çıkarmaya çalışırken ödeyeceği bu rakamı da göz önünde bulunduruyor

Cim-Bom’un diğer büyük sorunu ise Ryan Babel...

Galatasaray ile 2 sene daha sözleşmesi bulunan Hollandalı futbolcunun Ajax serüveni de kötü gidince piyasası iyice düştü. 33 yaşındaki futbolcu sözleşmesinin bitimine kadar toplamda 5 milyon euro alacak.

Babel'e ne kadar ödenecek?

Galatasaray hem Diagne hem de Babel’e sözleşmelerinin sonuna kadar bonuslar, primler ve vergiler hariç net 12 milyon 150 bin ödemek zorunda.

Senin için hazırladığımız haberler