Galatasaray'ın eski yıldızı için transferde flaş iddia! Ozan Kabak...

19.03.2024 - 15:23 | Son Güncellenme: 19.03.2024 - 15:51

Bir dönem Süper Lig ekibi Galatasaray'ın da formasını terleten milli futbolcu Ozan Kabak için flaş bir transfer iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Galatasaray'ın eski yıldızı için transferde flaş iddia! Ozan Kabak...

AJANSSPOR HABER

Sabah'da yer alan habere göre, bir dönem Süper Lig'de Galatasaray forması da giyen Ozan Kabak, Premier Lig'e geri dönmeye hazırlanıyor.

Premier Lig'in radarında

Bu sezon Hoffenheim ile Bundesliga'da başarılı bir sezona imza atan Ozan Kabak'ın, transferde tekrardan Premier Lig ekiplerinin radarına girdiği ifade edildi. Haber detayında, 23 yaşındaki stoperin şimdiden İngiliz takımlarıya görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

İngiliz devinde forma giymişti

Tekrardan İngiliz ekiplerinin ilgisiyle gündemde olan Ozan Kabak, daha önce 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında Liverpool ile, 2021-2022 sezonunda ise Norwich City formasıyla Ada'da mücadele etmişti. Ozan, Liverpool ile 13 maçta sahaya çıkmış ve tüm maçlara ilk 11'de başlamıştı. Genç stoper Norwich City ile de 12 maçta forma giymişti.

Transferiyle Sarı-Kırmızılı kasayı doldurdu

Galatasaray altyapısından yetişen Ozan Kabak, 2018-2019 sezonunda Fatih Terim liderliğinde büyük bir çıkışa imza attı. Sezonun ilk yarısında 17 maça çıkmayı başaran Ozan, o dönem sarı-kırmızılı formayla Şampiyonlar Ligi gruplarında Schalke 04, Lokomotiv Moskova ve Porto'ya karşı gösterdiği performansla Avrupa'nın dikkatini çekti. 2000 doğumlu futbolcunun gösterdiği performans sonucunda Alman ekibi Hoffenheim, 11 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ozan'ı transfer etti.

Bonservisine 39 milyon Euro harcandı

Ozan Kabak, 2023-2024 sezonuna dek 6 farklı takımda forma giydi. Ozan'ın transferlerinde bu 6 takım toplamda 39 milyon Euro harcama yaptı. İlk olarak Galatasaray'dan Stuttgart'a transfer olan genç futbolcu için 11 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Stuttgart'ta yalnızca 1 sezon forma giyen Ozan, Schalke 04'e 15 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Milli futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katan Liverpool ve Norwich City ise toplamda 6 milyon Euro harcama yaptı. Ozan Kabak, son olarak Schalke 04'e 7 milyon Euro bonservis ücreti kazandırarak Hoffenheim'ın yolunu tuttu.

Ozan Kabak'ın bu sezon performansı

Ozan Kabak bu sezon Bundesliga'da Hoffenheim formasıyla 22 maçta forma giydi. Bu maçların 21'ine ilk 11'de başlayan Ozan Kabak, 2 gol attı ve 1 asist yaptı. Milli futbolcu bu maçlarda 8 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler