Galatasaray'ın gözdesi Ola Solbakken'in artıları, eksileri

26.06.2022 - 23:13 | Son Güncellenme: 27.06.2022 - 11:15

Galatasaray'ın transfer gündeminde bulunan Ola Solbakken, 1.86 metrelik fiziği, tekniği, kapalı savunmaları asist ve golleriyle açışıyla dikkat çekiyor. Oyuncunun negatif özelliği ise zaman zaman yaptığı top kayıpları...

Galatasaray'ın gözdesi Ola Solbakken'in artıları, eksileri

Ali BOZKURT -AJANSSPOR 

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, yeni sezon transferlerinde kendi sistemine uygun oyuncuları kadrosuna katmak istiyor.  Önce Konyaspor’dan Abdülkerim Bardakcı transferini sonlandıran Galatasaray, Bodo Glimt'ten Ola Solbakken için de çalışmaları sürdürüyor…

Ola Solbakken'in profili

Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Norveçli Ola Solbakken, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte genç  hücum oyuncusunun analizi…

- Yaş: 23
-  Mevki: Sağ kanat
-  Piyasa değeri: 2.1 milyon Euro

İki kanatta da görev yapıyor

Solbakken, hem sağ hem de sol kanatta rahatlıkla oynayabiliyor. Sol ayağı daha güçlü olduğu için özellikle sağ kanatta oynarken kaleyi daha çok düşünüyor.  

Kapalı savunmaları açan futbolcu

Kanat forvet oyuncusu olan Solbakken, özellikle kapalı savunmaları açmada çok başarılı. Bileklerine çok hakim.  Kanatta rakibi bire bir yakaladığında hızlı şekilde  çalım atıyor ve takımını ileriye taşıyor.  Attığı çalımlar çok kaliteli ve  taraftarı ayağa kaldıracak şekilde oluyor. Mental olarak güçlü olduğunda kapalı savunmayı açan çilingir rolü oynayabilir. 

Pasları kaliteli

Dripling özelliği olan Solbakken, çizgiye indiği zaman gözü kapalı ortalar yerine net paslar atmayı tercih ediyor. Kanatlarda topu hızlı taşıyabilen futbolcu, ön ve arka direğe attığı isabetli paslarla dikkat çekiyor.  

Dar açıdan çok golü var

Solbakken'in asist özelliğinin yanı sıra skora direkt verdiği katkı dikkat çekiyor. Mesafe fark etmeksizin; ceza alanı içiyle dışından sert ve isabetli şutları var. Rakip takım oyuncusunu geçtikten sonra beklenmedik  şutlar çekmeyi seviyor. 23 yaşındaki Norveçli'nin dar açıdan bulduğu çok gol bulunuyor.  

Fiziğine güveniyor ama...

1,86 metre boyundaki Solbakken, fiziğine güveniyor. Gücüne güvenerek direkt rakibinin üstüne gidiyor. Ancak Süper Lig’de fizik gücü kuvvetli ve sert savunmacılar Solbakken'e top kaybı yaşatabilir. 

Kiminle oynayacağı önemli

Solbakken'in takımda kiminle birlikte oynayacağı da önemli. Risk almayı seven futbolcunun diğer kanatında görev yapacak oyuncunun daha dengeli bir profil olması gerekiyor. Mesela Morutan gibi futbolcuyla oynarsa yaşanan top kayıpları büyük tehlikeler yaratabilir.  

Ola Solbakken özellikleri

- Kanatlarda çizgiye rahat iniyor ve kaliteli paslar veriyor... 
- Hücuma asist ve golleriyle katkı sağlıyor...
- Fiziğini iyi kullanıyor ve rakiplerine üstünlük sağlıyor...
- Kuvvetli sol ayağı var…
- Hızlı ve net karar veriyor…
- Set hücumlarında etkili…
- Oyuncu eksiltme özelliği var...
- Ayağında çok top tutuyor. Bu da zaman zaman top kayıplarına yol açıyor.

Senin için hazırladığımız haberler