Galatasaray'ın UEFA ile görüşmesinin detayları ortaya çıktı!

19.05.2018 - 05:55 | Son Güncellenme: 19.05.2018 - 05:55

Galatasaray'ın UEFA ile görüşmesinin detayları ortaya çıktı!

Galatasaray'ın UEFA ile görüşmesin detayları ortaya çıktı.

Kısa süredir G.Saray’ın başında da olsa Mustafa Cengiz büyük bir iş başardı…

Verilen tüm sözlere, edilen tüm zararlara rağmen gösterdiği olağanüstü beceri ile UEFA’dan ceza alınmamasını başardı.

Şu anda G.Saray’ın kurmayları ile UEFA Mali Kontrol Komitesi (CFCB) uzmanları yapılandırma anlaşması üzerinde çalışıyor. İki taraf adeta kıran kırana pazarlık yapılıyor.

* G.Saray, 2018-19 sezonunda 30 milyon euro, 2019-20 sezonunda 20 milyon euro hesap açığı verme taahhüdünü anlaşmaya koydurmak istiyor. CFCB müfettişleri ise önümüzdeki sezondan başlayarak “0 hesap açığı” üzerinde duruyor.

* CFCB uzmanları, G.Saray’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılım gelirlerinin “tamamına” tedbir koymak istiyor. G.Saray cephesi ise bu rakamı 7.5 veya 10 milyon euro ile sınırlamak istiyor. CFCB’ye yapılan açıklamalarda, bu rakamın kendileri için can suyu olduğu, tedbir gelmesi durumunda hareket alanlarının kalmayacağı anlatılıyor. CFCB uzmanları ise tedbirin bir yıllık olacağını başabaş kuralına uygunluk sağlanırsa sezon bitiminde tedbirin yüzde 75’lik kısmının kaldırılmasını planlıyor. G.Saray cephesi ise 10 milyon euro’yu geçmeyecek şekilde istediği cezanın 2-3 milyon euro’luk kısmını hemen ödemeyi, sezon sonunda başabaş kuralına uyulduğunda ise 7-8 milyon euro’luk tedbirin kalkmasını talep ediyor.

Oyuncu kısıtlaması konusunda da iki taraf arasında kıran kırana bir pazarlık var. Elinde Türkiye’den ve alt yapıdan yetişmiş çok az oyuncu olan G.Saray cephesinde kısıtlamanın 23 oyuncuda tutulması isteniyor. CFCB ise 21 oyuncuda diretiyor.

* CFCB, G.Saray’dan UEFA listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferinede sınırlandırma getiriyor. Burada G.Saray’a bir de açık kapı bırakılıyor. “UEFA listesine yazmayacaksan. Zararda da olsan transfer yapabilirsin.” Bu sınırlamada dikkat çeken nokta transfer yapabilmek için artıda olma zorunluluğu. CFCB bu kuralı önümüzdeki 4 sezonda geçerli kılmak istiyor. G.Saray cephesi ise 2 yılda sınırlamayı talep ediyor. (Fotospor)

* CFCB, G.Saray’ın önümüzdeki 4 sezonda personel giderlerinin (futbol takımının tüm birimleri Fatih Terim ve teknik heyet dahil) toplam gelirler oranında ve futbolcu haklarına ait amortisman giderlerinde getirilen sınırlandırmalara uyum istiyor. CFCB’nin burada bahsettiği sınırlandırma ise 45 milyon euro! G.Saray cephesi ise en azından 55 milyon euro üzerinde diretiyor.

Senin için hazırladığımız haberler