Galatasaray'ın Yeni Transferi Mathias Ross'a Ağır Eleştiri

25.09.2022 - 12:09 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 12:20

Danimarka basını, U-21 takımında Hırvatistan'a karşı forma giyen Galatasaray'ın yeni transferi Mathias Ross'a düşük not verdi. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'ın Yeni Transferi Mathias Ross'a Ağır Eleştiri

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Mathias Ross, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Danimarka U21 Milli Takımı'yla Hırvatistan karşılaşmasına çıktı.

23 Eylül'de oynanan karşılaşmada 23'te Gabriel Vidovic, 37'de Dion Drena Beljo'nun gollerine engel olamayan Danimarka sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Vikinglerin tek golü 58. dakikada Casper Tengstedt'ten geldi.

Danimarka basını Ross'u eleştirdi: İlk golde pasif kaldı

Karşılaşma sonrası Danimarka basını Galatasaray'ın transferin son günü kadrosbuna kattığı Mathias Ross'u eleştirdi. 

Tıpsbladet gazetesi, düşük not verdiği Mathias Rossiçin şunları yazdı:

"Savunmanın göbeğinde Thomas Thiesson Kristensen gibi Mathias Ross da kötü bir performans sergiledi. Hırvatistan'ın ilk golünde pasif kaldı. Özellikle ilk yarıda defans bloğu çok sallandı."

Ross Danimarka basınına konuştu

Öte yandan Mathias Ross, Danimarka basınına Galatasaray'a transfer süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bold.dk sitesine özel açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki futbolcu; "Aalborg ile Galatasaray’ın yaptığı anlaşmayı antrenman için tesislere gittiğimde, 'Derhal kulüp ofisine gelmelisin' dediklerinde öğrendim" dedi.

Ross: Ağzım açık kaldı

Kulüp direktörü Inge Andre Olsen ile menajer Bach Lund'un Galatasaray ile anlaştıklarını kendisine ilettiğini belirten Ross şöyle konuştu:

"Bana eve git ve eşyalarını topla. Buraya veda etmelisin dediler. Ağzım açık kaldı. Nefes nefeseydim. Bir buçuk gün sonra da İstanbul’da imzalar atıldı."

Ross: Yaşananlar çılgınca

Yaşananlar için 'çılgınca' ifadesini kullanan Ross, "Danimarka’da transfer kapandıktan bir hafta sonra İstanbul’a gittim. Bu hayal bile edemeyeceğim bir şeydi. Zor günlerin ardından kendimi çok yorgun, halsiz hissetim. Aynı zamanda bir rüyada gibiydim. Galatasaray çok büyük ve köklü bir kulüp. Takımda Danimarkalı Victor Nelsson’un yanı sıra Norveçli Midtsjö de var. Kulübe ve ülkeye uyum sağlamam açısından onların takımda olması çok önemli" dedi.

4 binden 100 bin takipçiye

Galatasaray taraftarlarının ilgisinden mutlu olduğunu belirten Ross şöyle konuştu:

"Instagram’da 4 bin takipçim vardı, Galatasaray’a gelmemle birlikte bu sayı 100 bine ulaştı. Bu bile kulübün büyüklüğünü gösteriyor."

4 yıllık sözleşme imzaladı

Galatasaray, Aalborg’dan stoper Mathias Ross'u transferin son günü olan 8 Eylül'de kadrosuna katmıştı.

Cimbom, Danimarka kulübüne bonservis bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödedi. 4 yıllık sözleşmeye imza atan Ross'a yıllık garanti ücret olarak 400 bin Euro veriliyor. Ross, şu ana kadar Galatasaray forması giymedi.

Senin için hazırladığımız haberler