Galatasaray'ın yeni transferleri nasıl oynadı? İşte isim isim analiz...

19.01.2020 - 15:57 | Son Güncellenme: 19.01.2020 - 15:57

Galatasaray'ın yeni transferleri nasıl oynadı? İşte isim isim analiz...

Yeni sezona, yeni transferleriyle, yenilenen yüzüyle hummalı bir şekilde giren Galatasaray, Süper Lig ikinci yarısında yeni transferlerine forma verdi. Uzun süre sakatlık yaşayan ve ayağı kırıldığı için 8 ay forma giyemeyen Emre Akbaba ve yabancı sınırından dolayı ligin ilk yarısında lisansı dondurulan Linnes maça 11'de başladı.  Nagatomo'nun ilk yarı kötü performansından dolayı sol bek'e takviye yapan Galatasaray, kiralık olarak kadrosuna kattığı Marcelo Saracchi'ye ilk 11'de yer verdi.  En çok merak edilen konulardan biri de yeni transferlerin nasıl bir performans sergilediğiydi... Galatasaray'da  kimin nasıl oynadığı ve yeni transferleri mercek altına aldığımız sarı kırmızılı oyuncuların analizi haberimizde...

 

Emre Akbaba:

Rizespor maçından sonra yine gol atarak Galatasaray'ın 10 numara oyuncusu olduğunu gösterdi.  Lig'de en son 27 Ağustos 2018'de gol atan Emre Akbaba, Denizlispor maçında gol atarak ligin ikinci yarısına giriş yaptı. Fizik olarak tam hazır olmasa da yavaş yavaş kendini toparladığı gözüküyor. İlk yarı itibarıyla  Falcao'ya daha çok pas vermekle uğraştı. İlk yarı %89 isabetli pas, 4 kilit pas, 2 top kapma, 7 dikine sprint yaptı.  İkinci yarı fazla gözükmeyen Emre Akbaba oyundan çabuk düştü.  Güç kaybı yaşadığından dolayı hızlı ataklarda geride kaldı. Oyundan düşmesinden sonra 75. dakikada oyundan çıkarak yerini Taylan Antalyalı’ya bıraktı.

Martin Linnes:

Sözleşmesi dondurulduktan sonra antrenmanları bırakmayan Linnes ilk yarı saha içinde hiç yoktu. Ne geriye bindirmeler, ne ileriye bindirmeler... Fizik olarak hazır olmadığı gözlerden kaçmadı. Bindirme yapmaya çalışırken kondisyon eksikliğinden dolayı aldığı topları geriye oynamayı tercih etti. Top kontrolünde başarısız oldu. Kendine ilk yarı hiç güvenemedi. Çoğu pozisyonlarda geride kalmayı tercih etti. Linnes düşük tempoya ikinci yarı devam etti. İkili mücadelelerde yıkılan taraf olması gözlerden kaçmadı.  Galatasaray’ın ikinci yarı 60. dakikadan sonra yediği atakların yarısından fazlası Linnes’in bölgesinden oldu.  Oyunun son bölümlerine doğru ileriye çıkmaya başlasa da yaptığı ortalar başarılı olmadı.

Marcelo Saracchi:

Galatasaray forması ile ilk resmi maçına çıkan Uruguaylı oyuncu hücuma katkısı ile dikkat çekti. Maç başlarında uzun toplar ile takımı atağa çıkarmaya çalıştı. Galatasaray atağa çıktığı zaman hızlı şekilde 3. bölgeye doğru koşular yapıyor. Galatasaray'ın hücumda ilk yarı en etkili silahlarından biri oldu.Yaptığı asistte gördüğümüz gibi hücum katkısı çok olumlu bir oyuncu.Sol ayaklı ve bindiren bir sol bek arayan Galatasaray, Saracchi ile bu sorunu çözmüş durumda. %90 gibi isabetli pas oranı ve attığı ortalarda ilk yarı 5/7 isabet oranı yakaladı. 3 top kapma ve bir asist ile takıma skor katkısı verdi. İkinci yarı tempoya ve olumlu ortalara devam etti. Galatasaray adına yeni transferler arasında en olumlu olan oyuncu Saracchi oldu. Emre Akbaba ve Linnes yeni transfer olmasa bile ligin ilk yarısında forma giymedikleri için yeni transfer gözüyle bakılıyor.  İlk yarı arka tarafa yardıma giden Saracchi ikinci yarı bu açığı daha çok vermeye başladı.  Dakika 75’den sonra yavaş yavaş oyundan düşmeye başladı.

İlk maçında; 

Asist: 1
Top Kapma: 4 (En iyi ikinci isim)
İkili Mücadele: 10/15 (En iyi ikinci isim)
Ara Pası Kesme: 4
Pas İsabet Yüzdesi: %72 (optacan)

Jesse Sekidika:

Oyuna 85. dakikada dahil oldu. Top fazla gelmedi. Önümüzde ki maç neler yaptığını daha olumlu göreceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler