Galatasaray Taraftarı Aydemir Akbaş, Kansere Yakalandı!

25.01.2023 - 13:06 | Son Güncellenme: 25.01.2023 - 15:10

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Aydemir Akbaş, sevenlerini üzen haberi verdi. Galatasaray taraftarı olan Akbaş, kansere yakalandığını duyurdu. Detaylar...

Galatasaray Taraftarı Aydemir Akbaş, Kansere Yakalandı!

AJANSSPOR HABER

Çok koyu bir Galatasaraylı olan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Aydemir Akbaş, sağlık durumuyla ilgili üzücü bir haber paylaştı. Televizyonlarda futbol yorumculuğu ve gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Akbaş, ikinci kez kansere yakalandığını açıkladı. 

Akbaş: Kanser olduğum netleşti

Aydemir Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından Kanser olduğum netleşti.10 sene önce de olmuş ve atlatmıştım. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım.Yazmaya ve çalışmaya devam" dedi.

Aydemir Akbaş kaç yaşında?

25 Şubat 1936 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Aydemir Akbaş,  Arnavut asıllı sinema ve tiyatro oyuncusudur.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, genç savunmacıyı tekrar gündemine aldı!
Habere Git

Galatasaray lise mezunu

1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak İstanbul'da doğan Akbaş, eğitim hayatını Galatasaray Lisesinde gördü. Galatasaray Lisesinden mezun olan Akbaş, gazetecilik yapmıştır.

Aydemir Akbaş, gazetecilikten oyunculuğa geçti

Kısa bir süre gazetecilik yaptıktan sonra tiyatro oyunculuğuna geçen Aydemir Akbaş, ilk tiyatrosuna Gulriz Suriri gibi önemli bir isimle başladı. Akbaş, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. Oynadığı ilk oyuncular ise Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi tiyatrolar oldu.

Tiyatrodan sinemaya geçti

Gazetecilikten sonra Tiyatro oyunlarına başlayan Aydemir Akbaş, kısa bir süre sonra sinema söktörüne geçiş yaptı. 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı filmle sahnelere adım attı. Fakat, filmden önce Keşanlı Ali Destanın ilk tiyatro gösterimin de 31 Mart 1964 yılın da hem sahne amirliği yapmış hem de Sipsi Selim karakterine hayat vermiştir.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan 4 koldan transfer! Sürpriz isimler
Habere Git

Aydemir Akbaş, daha sonra Yılmaz Güney'in filmlerinde rol almaya başladı. 1974 yılında Yeşilçam seks filmleri furyasında çok sayıda erotik-komedi filminde rol aldı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

Aydemir Akbaş'ın Galatasaray üyeliği var

Galatasaray kongrelerinde yaptığı konuşmalarla gündeme gelen Aydemir Akbaş, Galatasaray Lisesi mezunu olmasından dolayı Sarı-Kırmızılı ekibin üyesidir. Türkiye'de ise yaşayan en eski spor yazarı olarak gösterilmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler