Galatasaray'dan Yusuf Demir Avusturya Milli Takım Aday Kadrosunda

13.09.2022 - 15:13 | Son Güncellenme: 13.09.2022 - 16:38

Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir, Avusturya U21 Milli Takımı'nın Karadağ ve Galler ile oynayacağı maçların aday kadrosuna çağrıldı. İşte detaylar.

Galatasaray'dan Yusuf Demir Avusturya Milli Takım Aday Kadrosunda

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile giren ve ilk 6 hafta itibarıyla son 5 yılın en iyi başlangıcını yapan Galatasaray, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldızlarla dikkat çekti. Sarı-Kırmızılı ekibin Rapid Wien'den yeni transferi Yusuf Demir, Avusturya Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrıldı.

Karadağ ve Galler maçlarının aday kadrosunda

Geçtiğimiz sezon Barcelona'da kiralık olarak forma giyen Türk asıllı Avusturyalı futbolcu, Avusturya U21 Milli Takımı'nın Karadağ ve Galler ile oynayacağı maçların aday kadrosunda yer aldı.

Avusturya takipte kaldı, Türkiye girişimde bulunmadı

Genç yeteneğin Türkiye Milli Takımı'nda yer almayıp, Avustuya Milli Takımı'nı tercih etmesi ise gündem oldu. Yusuf Demir'in 2 sene önceki menajeri Emre Öztürk, 12 Ekim 2020'de Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte, "Türkiye’den herhangi bir teklif almadık. Bize davetiye gelmedi. Avusturya A Milli Takım hocası, Yusuf ile sürekli iletişim halinde. Her ay 2-3 defa konuşuyorlar. Yakından takip ediyorlar. Fakat Türkiye henüz bir şey yapmadı. Bir taraf oyuncuyu kazanmak için çok uğraşıyor ama diğer taraftan henüz böyle bir ilgi yok” demişti.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan Şenol Güneş'e Yusuf Demir sorusu
Habere Git

Buruk: "Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi?"

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçının ardından Yusuf Demir'in milli takımda yer almamasıyla ilgili Şenol Güneş'e soru yöneltti. Buruk, "Yusuf’u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum” şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması: "O tercihini yapmıştı"
Habere Git

Güneş: "O tercihini yapmıştı"

Yusuf Demir'i milli takıma kabul etmediği yönündeki iddialara TV100'e yaptığı açıklama ile yanıt veren Şenol Güneş ise "Yok öyle bir şey, o zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım, Yusuf'u neden almayayım ama o tercihini yapmıştı. Avusturya, Ercan Kara ile birlikte Yusuf'u aldı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler