İstanbulspor - Beşiktaş Maçına Kaleci Hataları Damga Vurdu

17.09.2022 - 20:44 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 21:53

Süper Lig'de İstanbulspor ile Beşiktaş karşılaştı. Maçın ilk yarısında iki takımın kalecileri Ersin Destanoğlu ve David Jensen'den gelen hatalar dikkat çekti.

İstanbulspor - Beşiktaş Maçına Kaleci Hataları Damga Vurdu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında İstanbulspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. İlk yarıda karşılıklı gollere sahne olan mücadelede kalecilerin hataları damga vurdu.

İstanbulspor'u, kalecisi yaktı! Topa dokunmasaydı...

İstanbulspor deplasmanında maça hızlı başlayan Beşiktaş, Kevin NKoudou'nun bulduğu golle öne geçmeyi başardı. Maçın 7. dakikasında ceza sahası yayında kazanılan çift vuruşta topun başına geçen NKoudou, direkt kaleye vurdu. Kurallar gereği en az iki kere dokunulması gereken top, kaleci David Jensen'in müdahalesiyle ağlarla buluştu.

İstanbulspor tarafından itiraz edilen pozisyon, gol değeri kazandı. Top, kalecinin müdahalesi olmayıp, direkt filelere gitseydi pozisyonun gol olmayacağı belirtilirken, ev sahibi ekibini file bekçisi yaktı.

Ersin kendi kalesine attı

Öte yandan bir başka hata da Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu'ndan geldi. Kendi yarı alanından hızla çıkan İstanbulspor, ceza sahası dışında topu Emir Kaan'la buluşturdu. Emir Kaan'ın uzaklardan sert şutu yan direğe çarptı ve geri döndü.

Şut esnasında sağına doğru uzanmış olan Ersin'in sırtına çarpan top ağlara gitti. Son zamanlarda performansıyla eleştirilen Ersin Destanoğlu, 2 haftanın ardından tekrar kavuştuğu ilk 11'de rakip meslektaşıyla aynı kaderi paylaştı.

Beşiktaş kalesine gelen gol oldu

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş, geride kalan 7 haftada kalesine gelen şutların çoğunda topu ağlarında gördü. Şu ana kadar Siyah-Beyazlı kaleye 15 isabetli şut gelirken, bunların 10'u gol oldu.

4 maçta tüm isabetli şutlar gol

Kalesini savunmada problem yaşayan Beşikaş, Alanyaspor, MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında ilginç bir istatistik ortaya çıkardı. Siyah-Beyazlılar bu 4 maçta da kalesine gelen tüm isabetli şutlarda gol yedi.

  • Alanyaspor: 3 Şsabetli Şut, 3 Gol
  • MKE Ankaragücü: 2 İsabetli Şut, 2 Gol
  • Medipol Başakşehir: 1 İsabetli Şut, 1 Gol
  • İstanbulspor: 2 İsabetli Şut, 2 Gol
Senin için hazırladığımız haberler