Önder Karaveli Beşiktaş ile Antalyaspor'u Yenerek, Süper Kupa'yı kazandı

05.01.2022 - 22:17 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 00:10

Sergen Yalçın'dan sonra Beşiktaş'ta geçici teknik direktör Önder Karaveli, Süper Kupa'da Antalyaspor'u yendi. Kara kartal müzesine bir kupa daha kattı.

Önder Karaveli Beşiktaş ile Antalyaspor'u Yenerek, Süper Kupa'yı kazandı

AJANSSPOR - HABER

Sergen Yalçın ayrılığından sonra Beşiktaş'ta geçici olarak teknik direktörlük koltuğuna geçirilen Önder Karaveli, Siyah-Beyazlılar ile başarılı performansına devam ediyor.

Ligde gösterdiği iyi performansı, çıktığı Süper Kupa'da da devam ettiren Önder Karaveli, Katar'da yapılan final maçını kazanarak, Kara Kartal'ın müzesine ekleme yaptı. Beşiktaş, Antalyaspor'u seri penaltı vuruşlarında 4-2 yenerek, 15.'si düzenlenen Süper Kupa'yı 10. kez evine götürdü. Önder Karaveli, Metin Türel’in (1974) ardından Beşiktaş’ın başında Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa kazanan ikinci yerli çalıştırıcı oldu.

Penaltı vuruşlarında kaleci Ersin Destanoğlu'nun başarılı performansı dikkat çekerken, Vida ise son penaltıyı gole çevirerek, kupayı kazandıran isim oldu.

Beşiktaş bu sonuç ile 2020/21 sezonunun 3 kupasını da müzesine götürerek, tarihinde bir ilke imza attı.

Önder Karaveli'nin Beşiktaş karnesi

1 Temmuz 2000 tarihinde Beşiktaş Futbol okulu müdürlüğü ile kariyerine başlayan Önder Karaveli, Beşiktaş Altyapısında çeşitli görevlere getirildi. Siirtspor, Dardanelspor, Kestel Bld GSK'da teknik direktörlük yapan Karaveli, Kasımpaşa U21 Başakşehir Altyapısı ve Qarabag FK'da Futbol A takım direktör yardımcılığı yaptı.

Son olarak Beşiktaş'ın geçici teknik direktörü olan tecrübeli teknik adam, Siyah-Beyazlıların başında çıktığı 7 karşılaşmadan, 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 Kupa ile ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler