Genk'ten transfer açıklaması ''Samatta'nın dönüşüne hayır diyemeyiz ama...''

12.05.2021 - 21:34 | Son Güncellenme: 12.05.2021 - 21:47

Son dakika transfer haberleri... Fenerbahçe'de Samatta takımdan ayrılacak mı? Genk, Samatta transferi için açıklama yaptı. Sorun bonservis bedel! İşte gelişmeler...

Genk'ten transfer açıklaması ''Samatta'nın dönüşüne hayır diyemeyiz ama...''

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı ancak performansıyla beklentilerin altında Mbwana Samatta Genk'e transfer mi oluyor? 

 

Genk Sportif Direktörü Dimitri De Conde, bu transfer hakında açıklamalarda bulundu. 

'Genk için normal olmayan bir teklifle gidemeyiz'

De Conde, Samatta'nın yüksek bir bonservis bedeli olduğuna dikkat çekerken, ''Fenerbahçe Samatta'nın zorunlu opsiyonunu kullanacak. Genk için normal olmayan bir teklifle Fenerbahçe'ye gidemeyiz. Samatta henüz 28 yaşında, yüksek bir bonservisi ve maaş beklentisi var. Eğer anlaşma şansımız olursa da geri dönüşü göz ardı etmiyorum'' dedi. 

 

Samatta, 2015-2020 yılları arasında arasında Genk forması giymişti. Genk'ten 10.5 milyon Euro karşılığında ayrılan Samatta'nın Aston Villa'ya transfer olmuştu.

Kanarya, Samatta'yı sezon başında Aston Villa'dan 6 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralamıştı. Samatta ile toplamda 4 yıllık bir anlaşma yapıldı. 

Sarı - lacivertlilerin 28 yaşındaki futbolcusuyla Club Brugge de ilgileniyor. 

Samatta Fenerbahçe'de kaç gol attı?

Sezon başı büyük beklentilerle çubuklu formayı sırtına geçiren Samatta, sarı - lacivertlilere hayal kırıklığı yaşattı. Samatta bu sezon 29 maçta forma giyerken 6 gol atabildi. 

Senin için hazırladığımız haberler