Ghezzal: "Bu şampiyonluğun bize getirdiği keyif başka bir boyuta çıktı"

16.05.2021 - 16:34 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 18:04

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu şampiyonluğuna +1 averajla ulaşan Beşiktaş'ta zirvenin en büyük mimarlarından biri sezon başı transfer edilen Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier, beIN Sports'a açıklamada bulundu.

Ghezzal: "Bu şampiyonluğun bize getirdiği keyif başka bir boyuta çıktı"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Beşiktaş mutlu sona ulaştı. 2020-2021 sezonunda Valentin Rosier ile birlikte verdiği gol katkısıyla siyah beyazlıları şampiyonluğa sürükleyen en önemli isim 29 yaşındaki Cezayirli oyuncu Rachid Ghezzal, beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.

Ghezzal: "Bu şampiyonluğun bize getirdiği keyif başka bir boyuta çıktı"

Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal, elde edilen şampiyonluk için şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten çok sıra dışı duygu yaşıyoruz. Sezona çok kötü başlamıştık. Ama ondan sonra aşama aşama, kademe kademe puan sıralamasında yükselmeye başladık, mücadeleye devam ettik. Yarışta öyle gelişti ki yarış son ana kadar devam etti. Belki de bu yüzden bu şampiyonluğun anlamı ve bu şampiyonluğun bize getirdiği keyif başka bir boyuta çıktı.

Rosier: "Gerçekten hala rüyada gibiyiz"

İtalyan asıllı Fransız futbolcu Valentin Rosier ise "O kadar güzel konuştu ki ben daha ne söyleyeyim bunun üstüne. İlk kez öyle bir duygu yaşıyoruz. Zaten ikimiz kariyerimizde ilk kez bir şampiyonluk yaşıyoruz. Takımın birçoğu da kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşayan oyuncular. Gerçekten hala rüyada gibiyiz çünkü son maça son anlara kadar üç takımın da şampiyonluk şansı vardı ve bu yarıştan biz galip çıktık. Birçok zorluk yaşadık sezon içinde, birçok sakatlık yaşadık, bazı maçlarda büyük sıkıntılar yaşadık, zor günler geçirdik ama pes etmedik. Burada taraftarın verdiği destekte önemliydi ve bize onu her zaman hissettirdiler. Burada zaten taraftar inanılmaz, ben bu ilgiyle daha önceden karşılaşmadım. Buradaki taraftar sevgisi normal değil, inanılmaz boyutlarda. Böyle olunca da biz gerçekten duyguları yoğun bir şekilde yaşıyoruz." dedi.

Ghezzal: "Çok iyi bir uyum yakaladık"

Rachid Ghezzal "Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyük etkiyi ben de beklemiyordum ama işler şöyle çok hızlı gelişti. Hemen takıma uyum sağladım, hemen takıma entegre oldum. Bir de saha içinde o özgürlük o sorumluluk bana kendimi çok iyi hissettirdi. Hem saha içinde hem de saha dışında çok iyi bir uyum yakaladık. Böyle olunca da bütün oyuncuların performansı ister istemez yukarıya çıktı. Ben de saha içinde kendimi ifade edebileceğim özgürlüğü bulunca performans benim de beklediğimin yukarısında bir noktaya çıktı."

Rosier: "Endişeye korkuya kapıldım"

Valentin Rosier: "Özellikle Karagümrük maçından sonra yıkılmıştım çünkü orada ister istemez şöyle bir duygu ortaya çıktı. Sezon boyunca çok iyi mücadele ettik ve herkes çok emek verdi. Elimizden kayıp gidecek diye bir endişeye korkuya kapıldım. Ama o maçtan sonra toparlandık, kendi aramızda konuştuk. Oynayacağımız son maçın bize önemini herkes anlattı. Bu sayede iyi bir performans ortaya çıktı. Beni orada korkuya endişe eden şey sezonun genelinde çok iyi performans gösterdikten sonra son anlarda, dakikalarda kayıp gitseydi o benim gerçekten çok üzerdi."

Ghezzal: "Herkes güzel bir aidiyet yakaladı takıma"

Takım olarakta herkesle muhteşem bir uyum yakaladığını dile getiren Cezayirli futbolcu Rachid Ghezzal "Bence zaten şampiyon olmamızı sağlayan faktör takım içindeki bu takımdaşlık duygusuydu. Ben imzayı attığım günden itibaren tesiste, antrenmanda takım içindeki o uyumu hissettim. Çünkü orada orada herkes güzel bir aidiyet yakaladı takıma, kulübe. Orada bir aile duygusu, kardeşlik duygusu yakaladık. Bu özellikle sezon içinde yaşadığımız zor anlarda bizim çok işimize yaradı. Çünkü çok önemli oyuncular sakatlandığında, onların yerine oynayan oyuncular o duyguyla hareket ettiler, sorumluluk aldılar. Hiçbir zaman bir oyuncuya bağlı kalmadı bu durum. Dolayısıyla ben de bir oyuncuyu diğerlerinden ayıramam. Tabii ki de Fransızca konuşulan oyuncular olarak Rosier, N'Koudou, N'Sakala... Onlara bir yakınlığım vardı. Ama burada Atiba'yı ayıramam, Oğuzhan'ı, Dorukhan'ı da ayıramam. İtalyanca konuştuğum Adem Ljajic'i de ayıramam. Dolayısıyla tamamında bir uyum ortaya çıktı. Ve o da bu güzel sonucu getirdi." şeklinde konuştu.

'Sergen Yalçın hakkında düşüncelerini de paylaşan Rosier ve Ghezzal, şu ifadeleri kullandı:

Rosier: "Bana başından beri çok güvendi ve bu bir oyuncu için çok önemli bir şey. Tabii burada performansı etki eden birçok faktör var ama bunların en önemlileri iletişim çok doğru ve çok açık bir iletişim, bana güvendiğini, bana özgürlük tanıdığını her durumda hissettirmesi." 

Rachid Ghezzal: "Valentin'in ve bizlerin, kendimizi ifade edebilmemiz için saha içinde o özürlüğü hissedebilmemiz için hoca gerçekten çok uygun koşulları oluşturdu. Biz de bu özgürlüğü ve özgüveni hissettikçe biz de performansımızı giderek yukarıya doğru taşıdık."

"Gördüğüm en iyi ambiyanstı"

Lyon takımında oynarken Vodafone Park'ta forma giyen Rachid Ghezzal'e Dolmabahçe'nin nasıl bir anlma ifade ettiği sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Orada gerçekten muazzam bir futbol tutkusu var. Ben Lyon formasıyla Vodafone Park'a çıktığımda şok olmuştum çünkü kariyerim boyunca gördüğüm en iyi ambiyanstı. Burada çok mutluyuz çünkü Beşiktaş taraftarlarını gururlandırdık. Bu sezonun can sıkan tek tarafı, taraftarsız oynamak zorunda kalmaktı koronavirüsten (Covid-19) dolayı. Çok şükür şampiyonluğu ilan ettik ve bu şampiyonluğu onlarla birlikte boğazda kutlamak için hazırlanıyoruz. Ama şunu da unutmamak lazım, hala oynayacağımız bir kupa finali var, sezonu çifte kupayla tamamlama şansımız var. O fırsatı da ıskalamadan çifte kupayla onları kutlamak istiyoruz."

"Bazı korkularım vardı"

Sezon içerisinde birçok kez Fransız oyuncular arasında en iyi sağ bek ve haftanın 11'lerine seçilen Rosier'e Beşiktaş'a geldiği için pişman olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Buraya geldiğim için çok memnunum. Doğru bir tercih yaptığım da ortaya çıkmış oldu. Ama burada ben tek başıma değil grubun tamamı muazzam bir iş başardı. Doğrusunu söylemek gerekirse başlangıçta bazı endişelerim ve bazı korkularım vardı. Ülkeyi, Türkiye'yi pek tanımıyordum. Beşiktaş'ı tabii ki de bir kulüp olarak biliyordum. Ama çok iyi tanıdığım bir yer değildi burası. Ama sezon ilerledikçe, takıma entegre oldukça işler doğru yöne akmaya başladı ve ligin sonunda da biz şampiyon olduk. Tercihimden de son derece memnunum."

Beşiktaş'ta mutlu olup olmadığıyla ilgili soruya ise başarılı futbolcular Rosier ve Ghezzal, şöyle konuştu:

Valentin Rosier: "Çok mutluyuz burada. Gayet memnunum.

"Rachid Ghezzal: "İkimiz adına konuşayım. Bizim Beşiktaş'a gelmemizin arka tarafında şu vardı. Daha önceki kulüplerimizde işler bizim için yolunda gitmemişti. Yeteri kadar oynama fırsatı bulamamıştık ve buraya gelmemizin birinci motivasyon kaynağı daha fazla oynama süresi alabilmek, o özgüvenimizi kazanabilmekti. Ve sezonun sonu geldi ve artık bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki istediklerimiz gerçekleşti. Tabii ki de bunu bizler sadece ikimiz başarmadık, kolektif olarak başardık. Şimdi bunun üstüne bir de kupayı kazanma şansımız var. Ben kendi adıma da şunu ekleyebilirim. Ailem zaten burada çok mutlu, çok memnun. İstanbul yaşanması harika bir yer ve dolayısıyla biz mutluyuz."

"Gelecek sezonla konuşmak için pek doğru zaman değil"

'Siyah beyazlı kulüple yeni sözleşme imzalayacaklar mı?' sorusuna ise iki futbolcu şu cevabı verdi:

Rachid Ghezzal:"Belki gelecek sezonla konuşmak için pek doğru zaman değil ama şunu vurgulamakta fayda var. Burada çok memnunuz, ben kendi adıma şunu söyleyebilirim. Beşiktaş'ta devam etme fikri benim için tamamen pozitif duygularla karşılaştığım bir fikir. Ama burada şunu da kabul etmek lazım, bu sadece bana ya da benim isteğime bağlı olan bir durum değil. Leicester City ile devam eden bir kontratım var. Kulüplerin bir anlaşma sağlaması gerekiyor. Benim kulüple anlaşma sağlamam gerekiyor.

"Valentin Rosier: "Ben de aynı düşüncedeyim. Burada gayet mutluyuz, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi oynama şansımız var ve burada uygun koşullar oluşursa, kulüpler anlaşırlarsa tabii ki burada devam etmek isterim."

"Oley, oley oley oley, şampiyon Beşiktaş..."

beIN Sports muhabirinin "Beşiktaş, oynayan oyuncularını milli takıma taşıyan bir ekip. Valenti Rosier bununla alakalı neler söyler. Çünkü Rachid Ghezzal, milli takıma gitti Beşiktaş formasıyla birlikte..." ifadelerine Rosier "Tabii ki de benim en büyük hayalım Fransız Milli Takımı'nda oynamak. Bunu bugüne kadar çok istedim, hala da istiyorum. Burada ben maksimumu vermeye çalışıyorum, performans yükseltmeye çalışıyorum. Onun sonucunda o kapı açılırsa tabii ki de çok memnun olurum. Çünkü gerçekten hayallerimi süsleyen bir şey." dedi.

Son olarak Beşiktaş taraftarına mesaj yollayan Ghezzal ve Rosier, şu ifadeleri kullandı:

Rachid Ghezzal: "Taraftarlarımıza minnettarız, gerçekten çok zor bir sezondu, stada gelme şansları olmadı ama biz onların tutkularını her zaman hissettik. Tek kelimeyle bu zafer onların zaferi. Sosyal medyada ya da sokakta karşılaştığımızda o desteği bize her zaman hissettirdiler. Deplasmanda nereye gidersek gidelim bizim yanımızda oldular. Şimdi İstanbul'a dönüp onlarla birlikte boğazda kutlama yapmak için hazırlanıyoruz. Tekneleri hazırlasınlar.

"Valentin Rosier: "Gerekirse stadın kapılarını zorlasınlar, orada bir çözümünü buluruz

beIN Sports muhabiri: "Bildiğiniz Beşiktaş marşı var mı?"

Ghezzal: "Oley, oley oley oley, şampiyon Beşiktaş..."

Rosier: "Oley, oley oley oley, şampiyon Beşiktaş..."

Senin için hazırladığımız haberler