Sivasspor 2-3 Beşiktaş (Maç Sonucu - Özet)

26.02.2022 - 20:03 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 21:03

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Sivasspor, Beşiktaş’ı ağırladı. Karşılaşma Sivasspor 2-3 Beşiktaş sonucu ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve golleri...

Sivasspor 2-3 Beşiktaş (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Sivasspor, Beşiktaş’ı evinde konuk etti. Kartal deplasmanda maçı 2-3 kazandı. Siyah-Beyazlılar da Ghezzal, 1 gol attı ve 1 topu direkten döndü. 2 gol atan Batshuayi'nin ilk golünü hazırlayan isim olan Ghezzal, geceye damgasını vurdu. İşte maça dair tüm detaylar...

Gol perdesini Batshuayi açtı

12. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Ghezzal'in ortasında ceza sahası içinde Alex Teixeira, topu Batshuayi'ye aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda da top filelere gitti. Yıldız oyuncu bu sezon Beşiktaş ile 10. golünü bulurken 5 asist ile oynuyor.

Yatabare affetmedi

Beşiktaş kalesine üst üstte şutlar çeken Yatabare kendisine 26. dakikada sol kanattan Uğur orta açtı. Ceza sahası içinde kafa vuruşunu yapan Yatabare, topu ağlarla buluşturdü ve durumu 1-1 yaptı.

Geçen yılın yıldızı Rachid Ghezzal sunar

Beşiktaş'ta geçen sezonun yıldızı Rachid Ghezzal, ilk golde asist yaparken takımını öne geçiren golü de atmayı başardı. Ghezzal ilk kez kafa golünü Siyah-Beyazlı forma ile Sivasspor'a atmış oldu. Ghezzal'ın bu golü ise 2022'de attığı ilk gol oldu. 

İlk golde katkısı büyük

Sivasspor maçının 12. dakikada Beşiktaş, Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçtiği golde sağ kanattan topu alan Rachid Ghezzal son çizgiye inip ceza sahasına doğru ortasını yaparken Alex Teixeira yanındaki Michy Batshuayi'yi gördü Batshuayi ise topu ağlara gönderdi.
 

Batshuayi'nin 2. golü

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Batshuayi takımını 3-1 öne geçiren golü attı. Beşiktaş karşılaşmanın 70. dakikasında penaltı kazandı ve topun başına Batshuayi geçti ve topu ağlara gönderdi. Bu sezon Beşiktaş'ın kazandığı 4 penaltının başına geçen golcü oyuncu 4 golü de ağlara göndermeyi başardı. Böylelikle Beşiktaş formasıyla 11 gol 5 asist sayısına ulaştı.

Sivas farkı 1'e indirdi

Beşiktaş'ta 83. dakika da savunmaya yardıma gelen Josef'in eline çarpan top sonrası hakem VAR'a pozisyonu incelemeye gitti ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fajr, fileleri bularak farkı 1'e indirdi. 

Vida ilk 11'den çıkarıldı

Sivas'ta oynanacak maçın 11'inde yer alan ancak ısınma esnasında sakatlık geçiren Hırvat stoper kadrodan çıkarıldı. Domagoj Vida'nın yerine Montero ilk 11'e dahil edildi. Siyah beyazlılardan yapılan açıklamada, "Boyun spazmı geçiren Domagoj Vida'nın yerine Montero ilk 11'e dahil oldu." denildi.

Maçtan dakikalar 


9. dakikada ceza sahası sol çaprazdan Yatabare'nin şutunda top kaleci Ersin’de kaldı.

12. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Ghezzal'in ortasında ceza sahası içinde Alex Teixeira, topu Batshuayi'ye aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda da top filelere gitti. 0-1

14. dakikada sol kanattan Erdoğan'ın ortasında Montero'nun uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Isaac Cofie'nin şutu az farkla auta çıktı.

26. dakikada sol kanattan Uğur'un ortasında ceza sahası içinde Yatabare'nin kafa vuruşu ağlarla buluştu. 

39. dakikada Kenan’ın ceza sahasının çağ çaprazından vuruşunda top kaleci Muammer’de kaldı.

43. dakikada Meras’ın ceza sahası içine ortasında Ghezzal kafayla topu filelere gönderdi. 

67' Uğur'un ortasında Yatabare'nin şutunda top dışarı gitti. 

68' Alex Teixeira oyundan çıktı.Güven Yalçın oyuna girdi.

PENALTI 70' Beşiktaş penaltı bekledi. Hakem Sarper Barış Saka VAR ile görüştükten sonra penaltı noktasını gösterdi.

GOL! 71' Penaltının başına geçen ilk golün sahibi Batshuayi, farkı 2'e çıkan golünü attı. 1-3

 

77' Güven'in ceza alanı dışından pası alan Kenan Karaman, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Karaman, kaleci Muammer'in üstüne çektiği şutu daha sonra Sivaslı oyuncular uzaklaştırdılar.

79' Beşiktaş'ın ikinci direkten dönen topu! Siyah-Beyazlılar, serbest vuruşta direklere takıldı. Topun başına geçen 2. golün sahibi Ghezzal'ın çektiği sert şut üst direkten auta çıktı.

PENALTI! 82' VAR incelemesinin ardından Sivasspor penaltı kazandı. 

GOL! 82' Penaltı sonrası topun başına geçen Fajr, topu ağlara göndererek farkı 1'e indirdi! 2-3

90+5 Atiba'nın yakın mesafeden şutu, savunmaya çarptı ve korner. 

90+7' Sivasspor gole çok yaklaştı. Konate'nin kafa vuruşunda Ersin gole izin vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler