Gianni Infantino: ''Pele'nin Adı Her Ülkeden Bir Stadyuma Verilecek''

02.01.2023 - 17:47 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 18:15

Mevcut FIFA Başkanı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane futbolcu Pele'nin adını dünyadaki tüm ülkelerdeki bir stadyuma vermek istediklerini açıkladı. Detaylar...

Gianni Infantino: ''Pele'nin Adı Her Ülkeden Bir Stadyuma Verilecek''

AJANSSPOR HABER

FIFA Başkanı Gianni Infantino, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane futbolu Pele'nin adını yaşatmak için stadyumlara ad verilmesi yapmak istediklerini açıkladı. Infantino, dünyadaki tüm federasyonlara ulaşarak efsane oyuncunun adının her ülkede bir stadyumda olmasını istediklerini ifade etti. Detaylar...

Infantino, Pele için anma töreninin başladığı Brezilya'daki Santos Futbol Kulübü'nün TV muhabirlerine konuşarak önerilerde bulundu. İşte Infantino'nun açıklamaları...

''Pele'nin adını vermek istiyoruz''

Infantino, Pele için tüm ülkelerden istekte bulunacağını duyurdu. FIFA Başkanı, "Ayrıca dünyadaki her ülkeden futbol stadyumlarından birine Pele adını vermelerini isteyeceğiz" dedi. 

İlgini Çekebilir
Pele'nin vefatı nedeniyle Brezilya'da 3 günlük yas!
Habere Git

Stadyuma taşındı

Pele'nin cenazesi, Pazartesi günü erken saatlerde Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesi'nden yaklaşık 430.000 nüfuslu Santos'a havai fişekler eşliğinde ulaştı. 

3 yas ilan edildi

Brezilyalı futbol efsanesi Pele 82 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro ülkede 3 günlük yas ilan etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pele'nin cenaze törenine katıldı

Çavuşoğlu, Pele için 2 Ocak'ta Brezilya'nın Santos kentinde düzenlenecek cenaze törenine katıldı.

Pele ismiyle tanınan ve futbol tarihinde olağanüstü başarılara imza atan futbolcu Edson Arantes do Nascimento, 29 Aralık'ta Sao Paulo'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Gerçek adı Edson Arantes do Nascimento  olan ve dünya çapında Pele olarak tanınan eski efsane futbolcu 23 Ekim 1940 yılında Brezilya'da dünyaya geldi.  Çocukluk yaşlarında  boyacılığı-parlatıcılığı yaparken Brezilya ekibi Santos FC'nın altyapı takımlarının dikkatini çekmesi üzerine 4 yıl sonra A takımda futbola ilk adımlarını atmaya başladı.

Pele'yi keşfeden De Brito, Santos yöneticilerine transferden önce "Bu çocuk bir gün dünyanın en iyi futbolcusu olacak" diyerek Pele'nin geleceğini tahmin etmişti.
 

Her maç bir gole yaklaştı

Santos FC'de 1956 senesinden 1974'e kadar forma giyen efsane golcü Pele, Brezilya ekbinde çıktığı 638 maçta toplam 619 gol atmayı başarmıştır. Santos'tan ayrıldıktan sonra  1975-1977 yılları arasında New York Cosmos takımına transfer olan efsane oyuncu burada çıktığı 56 maçta 31 gol bulmuştur. 

Senin için hazırladığımız haberler