Gigi Becali: Morutan artık Galatasaray'ın futbolcusu

23.08.2021 - 19:57 | Son Güncellenme: 24.08.2021 - 14:59

Transfer haberleri… Galatasaray adı transfer gündeminden düşmeyen Morutan’da mutlu sona ulaştı. FCSB'nin sahibi Gigi Becali futbolcusunu Galatasaray’a sattığını duyurdu.

Gigi Becali: Morutan artık Galatasaray'ın futbolcusu

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’da yılan hikayesine dönen Olimpiu Morutan transferi sonuçlanmak üzere. Rumen futbolcunun kulübü FCSB’nin (Steaua Bükreş) sahibi Gigi Becali’den transferle ilgili flaş bir açıklama geldi.  

5.7 milyon Euro'ya anlaşma sağlandı

Becali, “Morutan'ı Galatasaray'a sattım. Bonservis 5.7 milyon Euro. Şimdi 4.2 milyon Euro ödeyecekler. UEFA'da gruplara kalırlarsa 1.5 milyon Euro daha alacağız” açıklaması yaptı.

Galatasaray 2 haftada 1.3 milyon Euro kâr etti

Gigi Becali ile bizzat görüştüğünü söyleyen Rumen gazeteci Emanuel Roşu da başkanın açıklamalarını doğruladı. Roşu tweetinde şu ilginç bilgiye yer verdi:

 

“Becali: Galatasaray 2 hafta önce bana 7 milyon Euro teklif etti ama reddettim. Şimdi 5.7 milyon Euro’ya satıyorum. Yine de anlaşmadan tatmin oldum. Futbolcunun da isteği Galatasaray’da oynamaktı. Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde gruplara kalacağından ve 1.5 milyon Euro bonusu ödeyeceğinden hiç şüphem yok.”

Satışından yüzde 20 pay ödenecek

Romanya’dan gelen haberlerde ayrıca Galatasaray’ın Morutan’ın sonraki satışından kulübüne yüzde 20 pay vereceği de ifade edildi.

Burak Elmas tok satıcıyı oynadı

Gigi Becali daha önce de Morutan’ı Galatasaray’a transfer olacağını duyurmuş ancak Burak Elmas’tan yalanlama gelmişti. Galatasaray Başkanı, “Morutan ve Morutan'ın dışındaki bazı oyuncularla da menajer bazlı pazarlama stratejileri yapılıyor. Morutan'a resmi teklif yapmadık. Böyle bir görüşme olmadı. Morutan transferi olmayacak! Resmi teklif yapmayacağız” diye konuimuştu.

Olimpiu Morutan'ın istatistikleri

Sarı-kırmızılıların renklerine bağlamaya hazırlandığı orta saha oyuncusu Olimpiu Vasile Morutan 22 yaşında. Geçen sezon takımıyla çıktığı 36 maçta 8 gol, 1 asistle oynadı. Bu sezon da 7 maçta 1 gol kaydetti. 

Cicaldau’dan sonra bir Rumen daha

Morutan transfer gerçekleşirse, 6.5 milyon Euro’ya alınan Alexandru Cicaldau’nun ardından bu sezon Galatasaray’a gelen bir başka Rumen futbolcu olacak.

Morutan maç kadrosuna alınmadı

Öte yandan Olimpiu Morutan, FCSB'nin Romanya Ligi'nde Sepsi OSK ile yaptığı maçın kadrosuna alınmadı. Bu gelişme de Galatasaray'a transferi konusunda anlaşma sağlandığını doğrulamış oldu.

"Morutan'ı kaybettik"

Steaua Bükreş teknik direktörü Iordanescu, "Önemli bir oyuncumuzu, Morutan'ı kaybettik. Artık bizim oyuncumuz değil" ifadelerini kullandı. 

"Kendisi artık Galatasaray'ın futbolcusu"

Öte yandan Steaua Bükreş'in sahibi Becali, Morutan'ın İstanbul'a gideceğini ve sağlık kontrolünden geçeceğini duyurdu.

Rumen medyasına konuşan Becali, "Morutan, bugün sağlık kontrolleri için İstanbul'a gidecek. Kendisi artık Galatasaray'ın futbolcusu" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler