Giray Bulak'tan özel açıklamalar!

13.06.2017 - 00:46 | Son Güncellenme: 13.06.2017 - 00:46

AJANSSPOR ÖZEL- Adana Demirspor’un yeni teknik direktörü Giray Bulak, Radyospor’da Anadolu Ateşi programında Salim Manav’ın sorularını yanıtladı.

İşte Giray Bulak’ın röportajından önemli satır başları:

‘Şampiyonluk hedef diyemeyiz'

"Şampiyonluk hedef diyemeyiz. Ligde çok güçlü takımlar var. 3 sanayi kenti yukarıdan geldi. Biz de güçlü ekiplerden bir tanesiyiz ancak hemen hedefimiz şampiyonluk dersek bu yanlış olur. Belli bir bütçeyle güçlü bir takım kuracağız , sonra bir hedef belirleyeceğiz"

‘Yerli oyuncu havuzu artmalı’

"TFF 1.Lig, görev yapan hocalar, Türk oyuncuların fazlalığı ve şehirler ile çok renkli bir lig haline geldi. Özellikle Türk oyuncu bulmakta takımlar çok zorlanıyor. Transfer döngüsü 30-40 futbolcu arasında dönüyor. Yerli oyuncuyu serbest bıraksak piyasa daha uygun hale gelecek. Ancak Ligin kalitesinin daha da artması için tüm kulüpler mücadele veriyor"

‘Türk futbolunun bazı sancıları var’

"Samet Aybaba, Yücel İldiz, Mustafa Uğur ve Levent Eriş gibi deneyimli teknik adamlar TFF 1.Lig’de çalışıyor çünkü Süper Lig’deki yöneticiler daha farklı bir plan izleyip genç oyuncularla çalışmak istiyor. Türk futbolunun bazı sancıları var ve herkes bunun içerisinde kendine bir yer bulmaya çalışıyor"

'Adana Demirspor Türkiye’nin en güçlü altyapısıyken...'

"Geçmişte altyapı denildiğinde akla Trabzon, Sakarya, Samsun, Kocaeli, İzmir ve Adana vardı. Adana Demirspor önde, ardından Adanaspor gelirdi. Adana Demirspor Türkiye’nin en güçlü altyapısıyken şimdi diğer takımlardan geri de kaldı. Bizim bunu tekrar eski haline getirmemiz lazım. Yoksa sadece transfer yapmayı mali tablolar karşılamaz. Real Madrid Barcelona gibi büyük takımlar bile altyapıdan oyuncu çıkarıyor"

‘Türk futbolcusuna güvenmeli ve geliştirmeliyiz’

"Kosova maçında ilk 11’de oynayan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder Altınordu öz kaynaklarından gelen oyuncular. Yusuf Yazıcı, Emre Mor da sonradan dahil oldu. Pas trafiğimiz fazlalaştı. Bu nedenle ben genç oyuncuların oynatılmasını son derece yararlı buluyorum. Bu konuda da Giray Bulak Futbol Akademi’yi kurarak en radikal adımı atanlardan biriyim. 7 oyuncu ile başladım şimdi 100’ün üzerinde oyuncum oldu. İnşallah daha da artacaklar ve Türk futboluna katkı sağlayacaklar. Onlara güvenmeli ve geliştirmek için çalışmalıyız"

'Son derece mutluyum'

"Adana Demir yönetiminin bana güvenmesi ve takımı teslim etmesinden ötürü son derece mutluyum. Çok iyi tesislerimiz, altyapımız ve taraftar grubumuz var. İyi de bir yönetim oluştu. Umarım birbirimizle örtüşecek çalışmalar yapacağız"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler