"Gittiğim takım şampiyon oluyor"

24.05.2017 - 09:20 | Son Güncellenme: 24.05.2017 - 09:20

ŞAMPİYON kadrodaki Türk basketbolculardan bir tanesi de Barış Hersek… 29 yaşındaki oyuncu, Türk basketbol tarihinde en çok kupa kazanan isim… İki kez Avrupa'da kupa kazanma mutluluğu yaşayan Barış Hersek, AKŞAM'a konuştu:

- Türkiye'de en çok Avrupa şampiyonluğu yaşayan Türk sensin. Nasıl bir duygu?

Evet bu doğru… Herhalde totalde de en çok kupa kazanan Türk oyuncusuyum. 3 kere lig şampiyonluğu yaşadım. 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadım. 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadım. 1 Eurochallenge, 1 de Euroleague kupam var. Valla doyumsuzluk duygusu hakim. Çok şükür bireysel olarak yaptığım çalışmaların ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Oynadığım takımlarda da bunun karşılığını alıyorum. Çok ayrı bir gurur yaşıyorum. Yetinmek değil, daha çok kupa istiyorum.

- "Barış Hersek'i takımına alan takım şampiyon oluyor" diyebilir miyiz?

Çok teşekkür ediyorum. Biraz öyle oluyor. En başından da söylediğim gibi; bireysel olarak yaptığım çalışmaların ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Gittiğim takımlarda da kazandığım kupalarla çalışmamın ne kadar doğru olduğunu görüyorum.

AVRUPA'YLA REKABET EDEBİLİRİZ

- Herhalde en çok kupa kazanan oyuncusu sensin?

Galiba öyle… İnşallah ülke olarak çok daha fazlasını kazanalım. Sonra da kulüp bazında kalalım. Bunların da bir parçası olayım. Benim için en büyük gurur budur.

- Avrupa'da kupa kazanmak nasıl bir duygu?

Avrupa'daki şampiyonlukların kazanımlarını ileride daha iyi göreceğiz. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti olarak sporda Avrupa'yla rekabet edebileceğimizi herkese gösterdik. Bunun için çok mutluyum.

13 KUPASI VAR

4 Cumhurbaşkanlığı Kupası
4 Türkiye Kupası
3 Türkiye Ligi
1 Eurochallenge
1 Euroleague

Akşam

Senin için hazırladığımız haberler