Giuliano: “Süper Lig’de taktik yerine duygular ön planda”

27.03.2021 - 13:02 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 13:08

Medipol Başakşehir’in yıldızı Giuliano, Süper Lig'i taktik bilginin dışında duyguların öne çıktığı bir lig olarak adlandırdı. Brezilyalı yıldız ayrıca, Aykut Kocaman ve eski takımı Fenerbahçe’deki sezonu ile ilgili de değerlendirmede bulundu. İşte ayrıntılar…

Giuliano: “Süper Lig’de taktik yerine duygular ön planda”

AJANSSPOR-HABER

Başakşehir’in bu sezon kadrosuna kattığı Giuliano, kulübün sosyal medya hesabına açıklamalarda bulundu. Turuncu-lacivertlilere transfer sürecinden bahseden Brezilyalı oyuncu, "Başakşehir'in son transfer gününde bana olan ilgisini biliyordum. Bu fırsatı kaçırmak istemedim” dedi.

Başarılı orta saha oyuncusu şöyle devam etti: “Bana olan ilgileri muazzam seviyedeydi. Başakşehir'in bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugüne kadar harika zaman geçirdim. Aynı zamanda İstanbul'a, çok sevdiğim şehre geri dönmekten dolayı da çok mutluyum." 

"Süper Lig çok rekabetçi"

Süper Lig'i nasıl bulduğundan da bahseden Giuliano, "Çok rekabetçi, usta ayakları barındıran takımların olduğu, taktik bilginin dışında duyguların ön plana çıktığı oyun anlayışıyla oynanan bir lig. Her sene de zorlu takımların mücadelesiyle geçiyor. Bu sene de aynı şekilde" diye konuştu.

 

"Aykut Kocaman babacan"

Teknik Direktör Aykut Kocaman'la ilgili görüşlerini de aktaran 30 yaşındaki oyuncu, şu cümlelere yer verdi: "Kendisini babacan, iyi bir lider olarak adlandırmıştım. Bana çok güveniyor. Sadece bana değil, bireysel olarak oyuncuları çok iyi idare edebilen karakterde oyun felsefesine sahip bir antrenör.

"Bana Fenerbahçe'de güvendi"

Bana Fenerbahçe'de güvendiğinde çok başarılı bir sezon geçirmiştik. O birlikte geçirdiğimiz sezonu hatırladığımda bu bana motivasyon veriyor. Burada geçirmem gereken sezonun çok daha iyi olması gerektiği konusunda beni tetikliyor. Bana olan güvenini sahadaki mücadelemle ispatlama gayreti içerisinde olacağım.”

Bir haftada 2 penaltı kaçırdı

Süper Lig'deki ilk maçlarına Galatasaray ve Fatih Karagümrük'e karşı kaçırdığı penaltılardan da bahseden Giulano, "Bir haftada 2 penaltı kaçırmış bir oyuncu olarak adlandırılmaya başlandım" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler