Gökdeniz Karadeniz: ''Abdülkadir ve Yusuf'u yurt dışında görmek isterim''

17.07.2018 - 20:32 | Son Güncellenme: 17.07.2018 - 20:49

Gökdeniz Karadeniz: ''Abdülkadir ve Yusuf'u yurt dışında görmek isterim''

2008 yılında Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a transfer olan ve burada jübilesini yapan milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz, Bein Sports'a açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar..

Futbolu bıraktım ama bu futboldan uzaklaşacağım anlamına gelmiyor. Rubin Kazan takımında Kurban Berdyev'in yardımcısı olarak devam edeceğim. 10 yıl Rubin Kazan forması giydim. Her yıl farklı farklı geçti. Veda maçında beklediğim sürprizlerle karşılaştım. Ülkem için önemliydi, sonuçta Türk oyuncu olarak adlandırılıyorduk. Benim formam da ayrıldı ve devlet müzesine kaldırıldı. Tataristan Cumhurbaşkanı bana liyakat madalyası verdi. Bu maçtan sonra gözlerim doldu.

Futbolu bırakacağımı açıkladıktan sonra herkes ağladı, çocuklar ve eşim dahil. Gün geçtikçe tatlı bir heyecan oldu. Futbol hayatım boyunca çok büyük destek verdiler. Rusya'da çok konuşuldu ama Türkiye'de beklenen ilgiyi görmedi. Ben basın ile çok fazla iç içe olan birisi değilim.

Rubin Kazan takımında 10 yıl forma giydim ama bir 10 yıl da Trabzonspor'da oynadım. Ben hep saha içinde olmalıyım. Hedefim teknik direktör olmak. Belli aşamalardan geçmek gerekiyor. Rubin Kazan'ın yardımcısı olarak başlayacağım. Teknik adamlık lisanslarını Rusya'da alacağım. Hedeflerim arasında hem Rusya hemde Türkiye'de teknik direktörlük yapmak var.

Dünya Kupası, Rusya'ya büyük değer kattı. Rusya'da buz hokeyi, futbolun üzerindeydi ama gördüler ki futbol dünya çapında daha önemli. Rus Takımında da bir yapılandırma oldu. Genç ve deneyimli oyuncuları birlikte kullandılar ve bana göre iyi bir sonuç aldılar.  Tataristan devlet müzesinde eşyalarım sergileniyor. Barcelona maçında attığım golün kramponları, diğer özel eşyalarım sergileniyor.

Rusya'da jubile maçı büyük yankı uyandırdı . Daha önce hiç böyle bir durum yaşanmamış. Türkiye'de bu ne kadar ulaştı? Bu gururu sadece ben değil tüm Türkiye'nin yaşaması lazımdı. 61 numaralı forma mesela emekliye ayrıldı. Şehirde benim ismimi verdikleri zaman Kazan şehrinde bir çok kapı açılıyor. Uçak krizinden sonra Rusya'da yaşayan Türkleri geri gönderdiler. Hatta benimle ilgili bakanın açıklaması oldu. Bu açıklamanın ardından Spor Bakanı, "Gökdeniz'e kimse burada dokunamaz, bizden biri sayılır Rus futboluna çok katkısı oldu" ifadelerini kullandı. Bu benim için çok önemliydi

Ben Trabzonsporluyum, orada başladım ve ilk göz ağrım. Rusya'da mesela en çok bilinen kulüp benim transfer olmamla birlikte Trabzonspor oldu. Trabzonspor'un hayatımda çok büyük bir önemi var. Abdülkadir'i sadece televizyondan izledim. İzlediğim kadarıyla çok yetenekli bir oyuncu. 61 numarayı zaten yiyiyordu 19'u ters çevirince. Bu sene de 61 giyecekmiş. Yusuf Yazıcı ile birlikte Trabzonspor'un en iyi transferi. Trabzonspor'da uzun süre kalması lazım. Onların arkadaşlarının da kendini göstermesi lazım. Bu oyuncular Trabzonspor'un geleceği.

Benim en büyük hayallerimden bir tanesi Trabzonspor'da görev yapmak. İnanıyorum ki Trabzonspor'da görev alacağım. Trabzonspor hayalim benim her zaman olacak. Zaman neyi gösterir bilemeyiz.

Yavaş yavaş yurtdışı takımlarına gitmeye başladık. Yurtdışında oynamak Türk futboluna mantalite olarak çok büyük değer katacaktır. Cenk, Cengiz, Okay gitti ve sonuna kadar yurtdışında zorlamaları lazım. Keşke Arda daha fazla devam etseydi, başka kulüpte oynasaydı. Yurt dışında zorluk yaşayınca hemen dönmek istiyoruz. Zorluklarla baş etmek lazım. İnanın Türk futbolcusu çok yetenekli. Abdülkadir şimdi Arjantin ya da Kolombiya pasaportu olsaydı 60-70 milyon Euro fiyatı olurdu. En son Mehmet Zeki Çelik gitti ve çok önemli bir iş yaptı. Demek ki maçlarımızı izliyorlar. Abdülkadir ve Yusuf'u yine yurt dışında görmek isterim.

Ruslar'ın çalışma sistemleri bizden daha iyi. Bizde yetenekli oyuncular daha fazla. Çok daha fazla genç ve yetenekli oyuncu yetiştirebiliriz. belli bir yaştan sonra gelişim duruyor. Her takım altyapısına yatırım yapması lazım. Türkiye  bir futbol ülkesi. Futbolda rekabet üst seviyede. Herkes önce birbirini sevsin ve saysın.

Rubin Kazan takımında Türk oyuncu olsun isterim. Rusya'da oynaması da gurur ve heyecan verir. Bundan iki üç hafta önce Okay henüz Celta Vigo takımı ile anlaşmamıştı. Zenit'in hocası Semak benim eski takım arkadaşım bana sordular, transfer etmek istediler ama Okay İspanya'yı tercih etti.

Senin için hazırladığımız haberler