Gökhan Zan, Radyospor'a konuştu! Şampiyonlar Ligi, Fatih Terim, Mourinho...

16.09.2019 - 18:17 | Son Güncellenme: 16.09.2019 - 16:15

Gökhan Zan, Radyospor'a konuştu! Şampiyonlar Ligi, Fatih Terim, Mourinho...

Futbol kariyerinde Galatasaray ve Beşiktaş formaları giyen Gökhan Zan, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Galatasaray’ın tam olarak hazır olmadığını ifade eden Zan, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’nun Real Madrid’i çalıştırırken Galatasaray ile oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri maç ile Fatih Terim hakkındaki sözlerini değerlendirdi. Zan, Brugge maçının kolay geçmeyeceğine de vurgu yaptı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Gökhan Zan’ın açıklamaları şu şekilde:

Gökhan Zan: “3-2’lik Real Madrid maçında hiç umutsuzluğa kapılmadık”

Öncelikle Şampiyonlar Ligi haftası çok keyifli bir şekilde geçsin istiyorum. Mourinho’nun Fatih Terim ile ilgili düşüncesine katılıyorum. 3-0’lık rövanşın ardından Real Madrid gibi bir dünya deviyle oynadık. Kupaya talip bir takımla karşılaşıyorsunuz. En çok kazanan takım. Ancak; 3-0’ın rövanşında kimsenin beklemediği bir oyun vardı. Maçı 3-2 kazandık. Açıkçası Ronaldo’nun golünden sonra umutlar futbolseverler için belki de bitmişti. Ama Terim’in kafasında pes etmemek ve vazgeçmemek vardır. Biz kendi sahamızda hem ülke puanı için hem de taraftarımıza, sporseverlere güzel bir maç izlettirmek istedik. 1-0 geriye düşünce bile içimizde en ufak bir umutsuzluk olmadı. İçimizdeki arzuyu sahaya yansıtmak yeterliydi. Taraftarla birleşince neler yapabileceğimizi herkes gördü. Galatasaray yıllardır bunu ispatlamıştır ve geleneği devam ettirmiştir. Hem yaşamak hem de yaşatmak gurur verici. Ne mutlu bana.

Brugge’den notlar…

Mbaye Diagne, Brugge’de 10 dakika kadar oynadı. Giden oyuncular yerine oyuncular geldi. Genç oyuncuları da var. Rakibin defansı çok tecrübesiz. Babel, Feghouli, Falcao gibi değerli oyuncularımız var. Rakip, Galatasaray’dan çekiniyor. Brugge’den ayrılan oyuncuların yerine çok daha iyileri gelmedi. Clement önemli bir teknik adam. Kendi sahalarında, taraftarıyla beraber o genç takım bir şeyler yapmaya çalışacak. Brugge çok koşuyor. Emmanuel Denis hareketli bir oyuncu.

“İç sahada Real Madrid ve PSG ile başa baş bir oyun oynanmasını arzu ediyorum”

Paris Saint Germain ve Real Madrid çok değerli iki takım. Bu iki takımın önünde Galatasaray lider çıkar demek mümkün değil. Bunu demek doğru değil. İki takım da kupaya talip. Galatasaray taraftarıyla bütünleşen bir takım. Geleneğinde Avrupa var. Geçmişten günümüze kadar önemli başarılar yaşattı. Real Madrid ve PSG’ye karşı önceki yıllardaki gibi performans sergileneceğine inanıyorum. Takıma güveniyorum. Bir sonraki Şampiyonlar Ligi’ne kadar da süre olacak. Futbolcular birbirlerini anlamaya başladığı zaman farklı olabilir. Terim’in ne istediğini tam yansıttığında Galatasaray’ın göze hoş gelen bir oyun ortaya koyacağına inanıyorum. Real Madrid ve PSG karşısında iç sahada başa baş bir oyun oynanmasını arzu ediyorum. Herkes favori gösterilebilir. O günün şartları da önemli tabi ki.

Gökhan Zan: “Falcao en az 25 gol atar”

Radamel Falcao uçaktan iner inmez sempatik göründü. Falcao’nun ailesinin daha da mutlu olacağına inanıyorum. Galatasaray kültürünün ne kadar önemli olduğunu Falcao hissetmiştir. Falcao da bu beklentiye karşılık vermesi gerektiğini iyi anlamıştır. Çıktığı ilk maçta da bunu kanıtladı. Belki 2-3 gol daha atabilirdi. Falcao’nun en az 25 gol atacağını düşünüyorum. Yeter ki besleyebilelim. Kendisini ve ailesini güler yüzlü gördüm. Galatasaray adına çok değerli bir oyuncu.

Gökhan Zan: “Mourinho ve Fatih Terim’i birbirine benzetiyorum”

Turu geçmeyi hak eden taraftık. 3.golü atınca herkes “Ne oluyor?” dedi. Bu anları camiaya yaşatmak bile güzeldi. Bu başlı başına bir başarıdır. 3-0’dan sonra böyle bir performans vardı. Çok güzel bir maç oldu. Biraz daha dikkatli olsaydık turu çevirebilirdik. Demek ki istemek lazım. Bunu Mourinho’nun gözünde de futbolcuların gözlerinde de gördük. Mourinho bile içeriye müdahale edemez duruma geldi. Gitti yerine oturdu. Bu duyguları yaşadığımız için mutluyuz. Mourinho ve Fatih Terim birbirini seven iki arkadaş. Çok örnek davranışları var. Mourinho ile Fatih Terim’in benzer yanları var. Terim’i kelimelerle anlatmazsınız. Galatasaray deyince aklınıza Fatih Terim geliyor. Üst üste çok ciddi başarılar yaşatmış bir teknik adamdan söz ediyor. Terim lider bir adamdır. Sadece bir teknik adam değildir, çok daha fazlasıdır. Terim’den daha iyisi olana kadar en iyi Fatih Terim’dir. Hakikaten bir liderdir. Vizyon, misyon sahibi, tutkulu, fedakar, inançlı ve tutarlı. Yabancı futbolcular da onun için seviyor. Güven vermesi de ayrı bir özelliği. O açıdan Terim ile Mourinho’yu birbirine benzetiyorum.

Galatasaray ve Falcao yorumu…

Galatasaray çok yeni bir takım. Seri, Lemina, Nzonzi, Emre Mor, Falcao… Feghouli, Belhanda gibi birkaç oyuncu turnuvalarda mücadele ediyordu. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpranmış oyuncular vardı. Henüz hazır olmayan futbolcular var. 3-4 haftalık dönemi Galatasaray kayıpsız atlatırsa, özellikle orta saha ve hücuma dönük oyuncuları tutmak çok zor olacak. Çok değerli pas oyuncuları var. Falcao gibi oyuncudan korkarım. Oynayan ve aynı zamanda oynatan bir oyuncu. Kendi takım arkadaşına pozisyon da yaratıyor. Falcao’nun özelliklerini yansıtmak için onu beslemeniz gerekiyor. Falcao’ya 90 dakika top gelmese bile oyun içinde kalabilen, “Beni besleyin” mesajı veren davranışlarını gördük. Kendi pozisyonunu kendisi yaratabiliyor. Ben bir defans oyuncusu olarak durağan bir oyuncuyu severim. Falcao gibi bir oyuncuyla oynamak kolay değil. Fakat; bu tarz oyuncuları iyi beslemek gerekiyor. Galatasaray henüz hazır değil. Çünkü; yeni gelen oyuncular var. Kendi aralarındaki adaptasyon süreci çok yeni, taze. 3-4 haftayı kayıpsız atlatırsa Galatasaray çok farklı bir performans sergileyebilir.

Gökhan Zan’dan Club Brugge yorumu

Şu dönemde benim için iyi oyundan ziyade alınacak puanlar önemli. Takım hazır değil. Adaptasyon sorunu anlamında bunu söylüyorum. Galatasaray’ın bir sürece ihtiyacı var. Zor maçlar olacaktır. Ama Terim’in olduğu yerde şikayet yoktur. Club Brugge maçı kolay olmayacak. Wesley Moraes, Aston Villa’ya gitmişti. Arnaoud vardı o da etkili bir isimdi. 50 milyon Euro civarında satış yaptılar. Gelen önemli oyuncular var. Mignolet gibi kalecileri, David Okereke gibi oyuncuları var. Zor maç olacağını düşünüyorum. Tabi ki gönlüm Galatasaray’ın kazanmasından yana.

Senin için hazırladığımız haberler