Göksel Gümüşdağ'dan Arda Turan sözleri!

13.01.2018 - 21:47 | Son Güncellenme: 13.01.2018 - 21:47

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan transferine dair detayları paylaştı.

beINSPORTS'a konuşan Gümüşdağ, "Arda'nın Barcelona'dan ayrılma ihtimalinden sonra transfer için görüşmelere başladık. Pazartesi günü İspanya'ya gittim. Barcelona'dan Arda Turan'ı transfer etmek kolay olmadı. Arda yarın sağlık kontrolünden geçecek. Pazartesi günü saat 10.45'te resmi imzalar atılacak.

Arda'nın bir an önce form tutması, Başakşehir ve Milli takımda görev alması en büyük arzumuz. Bu sadece Başakşehir'in değil, Türkiye'nin transferi. Bu yetenekler kolay bulunmuyor. Form düşüklüğü yaşadığı dönemde arkanızı dönüp gidemezsiniz.

Bu sezon bitmeden en iyi Arda'yı izlemiş olacağız. Arda Türk futbolunun en önemli 3-5 oyuncusundan bir tanesi, Barcelona'da bizim kültür elçiliğimizi yaptı. Zaman zaman zor günler yaşadı. Yetenekle ilgili sıkıntısı yok, psikolojik olarak sıkıntısını halledecek ve pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlayacak.  Arda içi ve ailesi için hayırlısı olsun. Pazartesi basının sorularını alacağız. Transfer bilgilerini orada vermemiz daha sağlıklı olacaktır. Başakşehir'in önünde 17 maç var. Başakşehir şampiyon olmak isteyen 3-4 takımdan birisi. Hedefimiz geçen sezondan daha iyisini yapabilmek" ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ, A Spor'a da açıklamalarda bulundu

"Arda'nın Barcelona'dan ayrılma ihtimali ortaya çıkınca biz de görüşmelere başladık. Ben de hafta başı İspanya'ya uçtum. Kurumsal bir kulüp. Arda'yı transfer etmek için her şeyi doğru yapmak gerekiyordu. Malumunuz Arda geldi Türkiye'ye ve yarın sağlık kontrolünden geçecek. Amacımız şu: Başakşehir'e ve Türk milli takımında başarılı olması. Biz Barcelona Kulübü ile 2.5 yıllık anlaşma yaptık. Kiralık oldu. Bedel ödemiyoruz. Diğer detayları da pazartesi 10.45'te açıklayacağız. 2.5 senelik anlaşmada kiralık bedeli verilmedi. Premier Lig'den ve Çin'den de teklifler aldığını biliyoruz. Başakşehir Kulübü A.Ş. ve Türk Ticaret Kanununa göre yönetiliyor.

Başakşehir'in borcundan Göksel Gümüşdağ olarak, kendi mal varlıklarından direkt sorumludur. Oradaki borç direkt beni bağlar. Tabii Başakşehir Kulübü 4 yıldır ilk 4'ün içinde olması başarılı olması bu tür şeylerin konuşulmasına sebep verilebilir.

Baktığınızda bilgi sahibi olmadan; fikir sahibi oluyor. 13.5 milyon sadece UEFA'dan net gelirimiz var kasamızda. Bir diğer açıdan baktığımızda; 15 milyon euro satışımız Cengiz'den 12. Bazı bonuslar var hiçbir zaman gelmez. Bunlar gerçekçi bonus. 26 milyon euro yapıyor. Badji'yi 200 bin euroya aldım 2 milyon küsüre sattım. Biz A.Ş olarak yönetiyoruz burayı. Dernek olsa tamam. Dolayısıyla biz burada model oluşturmaya çalışıyoruz.

Geçen yıl Türkiye'de Beşiktaş'tan sonra en çok para kazanan kulübüz. 18 kulübün en fazlasını alan birinci Beşiktaş ikinci biziz. Bizde genelde uluslararası farklı farklı oyuncularımız var. Hepsinin menajerleri farklı. Arda farklı, Emre farklı, Adebayor farklı. Arda'nın transferi dengeleri bozmayacak şekilde. İlk defa yurt dışına uçtum ve yüz yüze bir oyuncu ile görüştüm. Mental olarak yorgunlukları olmuştur 6 aydır oynamıyordu ama 3 haftada toparlayacak diye düşünüyorum. Masada oturduğumuzda Arda'nın futbolu özlediğini gördüm. Huzurlu bir ortamda çok başarılı olacağını gördük ve olumlu bir şekilde döndüm. Satma hakkı Barcelona'dadır .Çünkü adamlar 45 milyon euro ücret ödemişler. Öncelikle Arda'nın artık Başakşehir'de sakin huzurlu bir şekilde futbola vermesini en doğru yol olduğunu düşünüyorum. Eski Arda'yı yakın zamanda göreceğimizi düşünüyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler