Göksel Gümüşdağ'dan sert sözler: "Şaşkınlıkla izliyorum"

15.04.2019 - 20:33 | Son Güncellenme: 15.04.2019 - 23:33

Göksel Gümüşdağ'dan sert sözler: "Şaşkınlıkla izliyorum"

Spor Toto Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak'ın derbi sonrası yaptığı "Eğer bir takım şampiyon yapılacaksa çıksın ilan etsinler" sözlerine karşılık verdi.

"Şaşkınlıkla ve hayretle izliyorum."

Ligin bitimine 6 hafta kaldı. Özellikle Beşiktaş - Başakşehir maçından puan alamadık. Güzel bir maç oldu. Ama istediğimiz puanı alamadık. Centilmence geçen bir maç oldu. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin ve diğer rakibin maçıyla ilgili açıklama yapmak istemem. Ama dün malum rakibimizin yöneticisinin bir açıklaması olmuş. Değerli arkadaşlar ben bunları şaşkınlıkla ve hayretle izliyorum.

Baktığınızda aynı stat da aynı, aynı rakiple ve aynı hakemle Ali Palabıyık, Fenerbahçe kulübüyle o stat da hepinizin malumu VAR kapandı ve yüzde yüz golümüz iptal edildi. Ama herkesin malumuydu ofsayt olmadığı. Kabul etti ve gol iptal edildi. VAR kapalıydı ve 2 puanımız gitti. Ama hiçbir zaman bir rakip tarafından bu başka biri tarafından organize edildi mi edilmedi mi diye yormadım. Ben her zaman şunu söylemeye çalışıyorum: Saha içindeki mücadeleyle öne çıkmaya çalışalım.

"Biz de 2 puan kaybettik ama hiç kimseyi suçlamadık"

Saha dışında bu işi farklı bir noktaya çalışırsak bu çok etik ve doğru da olmaz. Aslında benim tarzımda değil bu tip konuşmalar yapmak. Ama maalesef baktığınızda ligin ve Avrupa'nın en az gol yiyen takımıyız ligin en çok galip gelen takımıyız. Buna rağmen bu ifadeleri gerçekten şaşkınlıkla dinliyorum. Tabii şunu da söylemek istiyorum: özellikle baktığınızda o gün biz yan hakemin görmediği pozisyonda 2 puanı kaybettik ama hiçbir camia ve hakemi suçlamadık. Dolayısıyla bunların hiç şık olmadığını düşünüyorum.

"Hukuk Müşaviri arkadaşlara talimat verdim"

Artık bu ifadeler, bu konuşmaların hepsi Türk futbolunda yıllardır gördüğümüz şeyler. Dolayısıyla bunların inandırıcılığı yok. Biz de 2 puanımızı orada bıraktık. Olabiliyor. VAR'ın tutkuyla savunucusu olan bu işin burada gelmesinde emeği olan bir kişiyim. VAR'ın en çok sıkıntısını yaşayan başkan olarak hala ısrarca savunucusuyum. Orada daha çok vahim bir durum var.  Özellikle kulüpteki hukuk müşaviri arkadaşlara talimat verdim. Yarın da Türkiye Futbol Federasyonu'na bu konuyla ilgili  bir yazışma yapacağız, gerekirse ziyaret de ederiz. 

"Nasıl hukuk dışı temin edilebiliyor?"

Orada söylediği enteresan bir şey var: VAR'ın kayıtları elimizde. Değerli arkadaşlar TFF dışında VAR kayıtları kimsenin elinde olamaz. Demek ki bu hukuk dışı elde edilmiş. Eğer hukuk dışı elde edilmişse ki elde edildiğini söylüyor. Hukuk müşavirlerine söyledim gerekli başvuruyu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunun. Çünkü bu çok tehlikeli bir durum. Bizim ulaşamadığımız, hiçbir takımın ulaşamadığı TFF'nin dışında kimsenin elinde olmaması gereken kayıtlar nasıl hukuk dışı temin edilebiliyor. Bu çok tehlikeli bir şey. 

"Buradan Türkiye Futbol Federaysonu'na çağrıda bulunuyorum"

Buradan Türkiye Futbol Federaysonu'na çağrıda bulunuyorum: Konya maçının kayıtlarının rakip takım yöneticisi elinde olduğunu söylüyor. Ve bildiğim şeyler var diyor. Açıklamak zorunda. Dolayısıyla ben yarın TFF ile ilgili TFF acilen bir araştırma komisyonu kurmalı federasyonun içinde eğer bu tür kayıtların kendi personeli tarafından el altında verilmişse görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmak zorunda. İvedi  bir şekilde bunun arkasında olması gerekiyor. Biz bunun takipçisiyiz.

Yarın TFF'ye gerekli yazıyı hukuk müşavirlerine hazırlattırıyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da aynı zamanda 6222'ye kin, nefret şiddet bunların hepsini içeren ifadeler kullandığı için. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama saygı duymak zorunda. Sahada bir emek var.

"Şu an Başakşehir şampiyonluğa en yakın takımdır."

Sadece rakip takım vermiyor. Ama sözler çok tehlikeli. Dolayısıyla ben bu konuda hassasiyetimizi ve bunları paylaşmak gereği hissettim. Gerçekten de şaşkınlıkla izliyorum. Böyle bir şey olmaz. Yarış, centilmenlik sonuna kadar gidecek. Ve sonunda kim alırsa alkışlamayı da bileceğiz. Şu an Başakşehir şampiyonluğa en yakın takımdır. Şampiyon olmak istiyordur, inancımız da tamdır.

"Bunlar var ise açıklanmalı. Açıklanmaya davet ediyorum"

Ama saha dışı alıştığımız geçmişten beri duyduğumuz ve altı dayanağı olmayan iftiralar veya tehdit vari rakiplere veya federasyona konuşmaların hiçbiri kabul edilemez. Bunlar var ise açıklanmalı. Açıklanmaya davet ediyorum. TFF'yi de bu anlamda bu konuyu federaysonun içinde bunların ulaştırılması ile ilgili görevi kötüye kullanan kişiler var ise onların tespiti noktasında gerek emineyetten gerek savcılıktan mutlak araştırılma yapmaları  lazım ve bu konunun kamuoyuna aydınlatılması lazım.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler