(ÖZET) Portekiz - Uruguay maç sonucu: 2-0

28.11.2022 - 23:31 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 00:44

Dünya Kupası H Grubu'nda Ronaldo önderliğinde Portekiz, Cavani'li Uruguay'ı Bruno Fernandes'in golüyle 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

(ÖZET) Portekiz - Uruguay maç sonucu: 2-0

AJANSSPOR - HABER

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın H Grubu ikinci maçında Portekiz ile Uruguay karşı karşıya geldi. Lusail Stadı’nda oynanan heyecan dolu maçta Portekiz, Uruguay'ı 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Karşılaşmada FIFA, atılan ilk golü önce Cristiano Ronaldo'ya yazdı. Golün üstünden 10 dakika geçmesinin ardından Ronaldo'dan alınan skor, Bruno Fernandes'e yazıldı. 

FIFA'yı bile yanıltan olay

Karşılaşmanın 54. dakikasında Portekiz'de Bruno Fernandes'in ortasında topa yükselen Ronaldo, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Büyük sevinç yaşayan Portekizli yıldızın topa dokunup dokunmadığı çok tartışıldı. Bu golün üstünden 10 dakika geçtikten sonra FIFA düzeltme uyguladı. Golün Ronaldo tarafından değil, Bruno Fernandes tarafından atıldığı açıklandı.

VAR devreye girdi, Portekiz penaltı kazandı.

89. dakikada ise Portekiz penaltı kazandı. Jose Gimenez'in, ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Alireza Faghani, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

Bruno Fernandes tekrardan sahneye çıktı

90. dakikada ise Portekiz, Bruno Fernandes'in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Bruno Fernandes, yaptığı vuruşla kaleci Sergio Rochet ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru tayin etti.

Portekiz, son 16 biletini aldı

Bu sonuçla Portekiz iki de iki yaptı ve son 16 biletini aldı. Uruguay ise 1 puanda kaldı ve gruptan çıkma şansını zora soktu. Gruptaki diğer maçta Gana, Güney Kore'yi 3-2 devirdi. Dünya Kupası H Grubu'nda Cuma günü Gana-Uruguay, Güney Kore-Portekiz maçları oynanacak ve gruptan çıkacak son takım resmen belli olacak. 

Puan Durumu

2022 Dünya Kupası H grubu
Portekiz 6 puan
Gana 3 puan
Güney Kore 1 puan
Uruguay 1 puan
Senin için hazırladığımız haberler