Gomis, Galatasaray'a geri mi dönüyor? Cenk Ergün açıkladı!

28.03.2019 - 23:35 | Son Güncellenme: 29.03.2019 - 02:35

Gomis, Galatasaray'a geri mi dönüyor? Cenk Ergün açıkladı!

Son dakika haberine göre; Galatasaray'ın eski golcüsü Gomis hakkında gündem olacak açıklama geldi. Gomis, Galatasaray'a geri dönecek mi? İşte detaylar...

Galatasaray eski sportif direktörü Cenk Ergün, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Merih Demiral ve Cengiz Ünder'in transferi hakkında açıklamalarda bulunan Ergün, Galatasaray, yabancı kuralı ve Ekuban hakkında da konuştu.

'Galatasaray ve Başakşehir'in şansı şu anda eşit'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Cenk Ergün, "Süper Lig'de son 8 hafta, Galatasaray ve Başakşehir'in şansı şu anda eşit. Galatasaray'ın son 8 haftada neler yapacağını biliyorum. Son 8 haftada puan farkı 6 olsa da şartlar eşit. Ülke futbolunda revizyon olmalı. Kulüpler 2 ya 3 yılda bir seçim süreci yaşıyorlar. Kulüplerimiz olağan değil ama olağanüstü kongreler yapıyor. Ben şahsen ülke futbolundaki kulüplerimizin yapılandırılmasının sağlam bir şekilde olmasını istiyorum" dedi.

Sportif direktörlük kavramından da bahseden Ergün, "Sportif direktör bir tanım. Biz buna şube başkanı vs. diyebiliriz. Avrupa'daki tanımıyla eski bir spor adamıdır. Ülke futbolundaki sportif direktörlük kavramının tam anlamıyla oturmamasının nedeni yapılanma problemimiz. Sportif direktörler futbolun içinde olan bireyler olmalı" ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder ve Merih Demiral sözleri

Cengiz Ünder ve Merih Demiral'ın transferi hakkında önemli ifadeler kullanan Cenk Ergün, "Cengiz geçen sezon ve bu sezon başında gösterdiği performanstan dolayı Roma'nın göz bebeği konumunda. Cengiz hakkında İtalya'da inanılan şu; sezon sonunda Roma'dan ayrılacak. Benim fikrim Monchi, Cengiz'i isteyebilir fakat Cengiz Sevilla seviyesinin üstünde bir takıma gidebilir. Juventus şu anda Genoa'dan bir stoperle görüşüyor, bu transferi de önümüzdeki günlerde bitirecekler. Merih için de Juventus neden olmasın? Merih, İtalya'ya uyum sağladı. İtalya Ligi'nin defans anlayışı çok farklı Merih de bu sistem içinde sırıtmadı" açıklamasında bulundu.

Cenk Ergün sözlerini şu şekilde tamamladı:

"A Milli Takımımızın Moldova maçını birçok ülkeden scout ekibi takip etti. Birçok arkadaşım beni aradı ve genç oyuncularla ilgili bilgi aldı. Milli takımımz başarılı olabilir bunun da en önemli sebebi; kadromuzdaki futbolcuların kendi takımlarından oynaması. Eskişehirli futbolseverleri tebrik ediyorum. Milli maçta muhteşem atmosfer vardı"

'Ekuban'la görüşmedik'

"Benim Galatasaray'da bulunduğum zaman içerisinde Ekuban'la ya da menajeriyle bir görüşmemiz olmadı. Gomis'le sık sık görüşüyorum. Gomis, İstanbul'u  çok seviyor. Gomis'in içinde mutlaka bir gün Türkiye dönme arzusu var. Henüz bunun için erken. Gomis arada bana şakayla söyler; 'Sen de ben de Galatasaray'a dönsek' diye... Ben şu anda Gomis'in Galatasaray'a geleceğini düşünmüyorum"

'Yabancı kuralı ülke futbolunu olumlu yönde etkiliyor'

"Süper Lig'de şu anda bütün teknik direktörler yerli. Birçok önemli yerli hoca da görev almıyor. Hem futbolcu hem de hoca konusunda doğru tercihler yapılıyor. Yabancı kuralı tartışılıyor fakat Ankaragücü'nün kalecisi Türk, Rizespor'un kalecisi Türk, Konyaspor'un kalecisi Türk hepsi de oynuyor. Yabancı kuralı ülke futbolunu olumlu yönde etkiliyor"

Senin için hazırladığımız haberler