Gönül sakat, sağ bek Nazım'a teslim!

15.04.2021 - 12:11 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 12:17

Fenerbahçe'de sakatlanan kaptan Gökhan Gönül'ün yerini Beşiktaş derbisinden beri sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Nazım Sangare dolduracak. İşte detaylar...

Gönül sakat, sağ bek Nazım'a teslim!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ün sakatlanması üzüntü yaratırken teknik sorumlu Emre Belözoğlu’nun güvencesi sağ bekte Nazım Sangare olacak. Sezon içinde sakatlıklar ve form durumuna bağlı olarak görev aldığı karşılaşmalarda gösterdiği performans ile beğeni toplayan tecrübeli oyuncu üç karşılaşmanın ardından Başakşehir karşısında forma giyecek.

Başakşehir'e hazırlandı

Milli Takım'ın Mart ayındaki dünya kupası eleme maçları sırasında aday kadrodan sakatlığı nedeniyle çıkarılan Nazım Sangare tedavi sürecinin ardından bir süredir fiziksel eksikliğini kapatmak için bireysel program dahilinde çalışıyordu. Denizlispor, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmalarının kadrosunda yer alamayan Nazım Sangare yeniden takım arkadaşları ile birlikte antrenmanlara çıkmaya başladı. Tecrübeli oyuncunun Gökhan Gönül’ün yokluğunda Başakşehir maçı öncesi hazır duruma gelerek görev alabilecek olması teknik heyeti sevindirdi.

Nazım Sangare en son derbideydi

Bu sezon yaşadığı sakatlıklardan dolayı 7 mücadeleyi kaçıran Nazım Sangare en son 1-1 berabere kalınan Beşiktaş derbisinde 90 dakika görev yaptı. Sarı lacivertli takımda 16 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu 1 gol atma başarısı gösterdi. 26 yaşındaki futbolcu Antalyaspor’dan transfer edilmişti.  

Gökhan Gönül'ün performansı

Sezon başında 4 yıl sonra Fenerbahçe’ye dönen kaptan Gökhan Gönül bu sezon sakatlıklardan dolayı 9, fiziksel eksiklik ve sistemsel tercihlerden dolayı da 6 karşılaşmada görev alamadı. Sarı lacivertli takımda 18 maça çıkan tecrübeli oyuncu 18 karşılaşmada 2 gol 2 asistlik katkı sağladı.

Mesut Özil kadroya giriyor

Fenerbahçe’de Antalyaspor karşılamasında sakatlanan Mesut Özil 1 aylık tedavi sürecinin ardından geçtiğimiz hafta takımla antrenmanlara yavaş yavaş katılmaya başlamıştı. Başakşehir karşılaşması öncesi yapılan idmanın tamamında yer alan 32 yaşındaki yıldızın pazar günü deplasmanda oynanacak maçın kadrosuna alınması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler