Gözler transferde: Galatasaray'da orta saha planı...

07.01.2021 - 09:54 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 10:00

Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, orta sahaya transfer yapmanın yollarını arıyor. İlk fırsatta Peter Etebo ile yollarını ayıracak sarı-kırmızılılar, iki ismi masada tutuyor. Galatasaray, Jean Michael-Seri'yi mi Okay Yokuşlu'yu mu transfer edecek? İşte transferle ilgili detaylar, gelişmeler...

Gözler transferde: Galatasaray'da orta saha planı...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, orta sahaya transfer yapmanın yollarını arıyor. Sarı-kırmızılılar, orta sahaya transfer yapacak mı, hangi oyuncular listede? İşte detaylar...

Etebo'nun kalma ihtimali sıfırlandı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Peter Etebo'nun şu ana kadarki performansından memnun kalmadı. Lig, kupa ve Avrupa Ligi'nde toplam 5 maçta oynayan Etebo ile Galatasaray uzun vadeli bir birliktelik düşünmüyor.

Arayış sonuçlanınca Etebo yolcu

Orta sahada alternatif isimler üzerinde duran Galatasaray'da Şubat ayının başına kadar sürecek transfer döneminde sürpriz gelişmeler olabilir. Galatasaray, belirlediği şartlarda bir ismi kadrosuna katabilirse Etebo ile yollar ayrılacak. Nijeryalı futbolcu da kendisiyle devam edilmeyeceği yönünde bir fikre sahip. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncu, kendisiyle ilgili net kararı bekliyor.

Alternatif isimler kimler? 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in oyun planına en uygun isimlerin başında Jean Michael-Seri geliyor. Ancak; bonservisinin alınması imkânsız olan ve kiralama yöntemiyle kadroya katılması planlanan Seri'nin dışındaki isim ise Celta Vigo'da oynayan Okay Yokuşlu. İlk tercihi Avrupa'da kalmak olan Okay Yokuşlu'ya Avrupa'dan beklenen seviyede bir teklif yok. Kulübü de sözleşmesi 2023'e kadar devam eden oyuncuyu kiralık vermeye eskisi kadar soğuk bakmıyor. 

Okay Yokuşlu Galatasaray'a gelecek mi?

Milli futbolcu Okay Yokuşlu ile yakın zamanda Trabzonspor temas kurdu. Ancak; bu temas resmi bir teklife dönüşmedi. Trabzonspor, Okay Yokuşlu transferinin gerçekleşme ihtimalinin düşük olması sebebiyle rotayı Abdullah Avcı'nın prensi Berat Özdemir'e çevirdi ve ısrarcı davranarak oyuncuyu transfer etti.

Futbolcu değil, kulübünün memnuniyeti...

Okay Yokuşlu, Galatasaray'a sıcak. Okay için anlaşma zemini aranıyor. Şu ana kadar transferle ilgili resmi bir adım atılmadı. Bu adımın ise önümüzdeki günlerde atılması söz konusu. Galatasaray'ın bu transferde Okay'dan çok kulübünü memnun etmesi durumunda iş çözülecek.

Taylan Antalyalı ile birbirini yedekleyecek bir isim...

Galatasaray'ın yaşayan efsanesi Fatih Terim, Taylan Antalyalı'nın orta sahaya kattığı dinamizmden memnun. Yakın zamandaki planda Taylan Antalyalı ile birbirini yedekleyecek oyuncu talebi, transfer gelişmesini olgunlaştıracak etken. Transfer planında maliyet kadar, yakın zamandaki performanslar da göz önünde bulunduruluyor. Bunun sebebi ise maçların devam ediyor olması. Dolayısıyla daha hazır futbolcular bir adım öne çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler