Leeds United - Chelsea: 3-0 (Maç Sonucu - Özet)

21.08.2022 - 17:38 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 18:08

Premier Lig'de Chelsea, Leeds United'a konuk oldu. Tottenham maçında Conte ile kavga ederek gündem olan Thomas Tuchel'in öğrencileri maçı 3-0 kaybetti.

Leeds United - Chelsea: 3-0 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 3. haftasında Leeds United ile Chelsea karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta 2-2 beraberlikle sonuçlanan Chelsea - Tottenham arasındaki Londra derbisinde yaşanan kavga nedeniyle gündeme gelen Thomas Tuchel, Leeds deplasmanında 3-0 kaybetti.

 

Gözlerine bakmadığı için kafa kafaya geldi

Maç boyunca Tottenham Teknik Direktörü Antonio Conte ile sürtüşme içinde olan Thomas Tuchel, maç sonunda Conte'nin elini sıkarken gözlerine bakmadığını belirtmiş ve bu nedenle tartışma çıkmıştı. Yaşanan tartışma kısa sürede itişmeye dönüşürken iki teknik direktör kafa kafaya geldi. Yaşanan gerginlik futbolcuların araya girmesiyle sona erdi.

Mendy'nin hatası gol perdesini açtı

Maçın 33. dakikasında, Mendy'nin büyük hatası ile Leeds United golü buldu. Savunmanın geri pasında topu alan Mendy, Aaronson'a çalım atmak isterken topu kaybetti. Aaronson, Mendy'den kurtularak topu boş kaleye gönderdi.

4 dakika sonra fark 2 oldu

33'te öne geçen ev sahibi ekip, golden yalnızca 4 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Serbest vuruşta topun başına geçen Harrison'ın sert bir şekilde kale alanına ortaladığı topa, Rodrigo savunma arkasından iyi yükselerek kafayı vurdu ve topu sağ köşeden filelere gönderdi.

Perde 69'da kapandı

İkinci yarıya da iyi başlayan Leeds United, 69. dakikada 3. golü buldu. Sol kanattan son çizgiye inen Daniel James'in ceza sahasına ortaladığı topu Rodrigo Harrison'ın önüne bıraktı. Harrison'ın kale alanı içinde yaprığı sert vuruşta top sol alt köşeden ağlarla buluştu.

Son 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alan Leeds United, Premier Lig'de 2. sıraya yerleşti. 3-0'lık mağlubiyetin ardından 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde eden Chelsea ise ligde 12. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler