Göztepe’nin yapılanması tartışılıyor! Kim ne yapacak? / 1. Lig haberi

04.10.2022 - 12:36 | Son Güncellenme: 04.10.2022 - 14:00

Göztepe’de Hırvat Ivan Mance’nin altında Radomir Kokovic, Ekrem Dağ, Şakir Özkayımoğlu görev yapıyor. Göz Göz'deki görev dağılımı kafa karışıklığı yaratıyor.

Göztepe’nin yapılanması tartışılıyor! Kim ne yapacak? / 1. Lig haberi

Nazım Türknas /AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e veda ederek 1. Lig’e düşen Göztepe’de Mehmet Sepil,  sezon başında kulüp hisselerinin yüzde 70’ini Rasmus Ankersen’in CEO’su olduğu Londra merkezli Sport Republic fonuna bedelsiz olarak devretti. Sezona istediği gibi başlayamayan ve 7 hafta sonunda topladığı 8 puanla 19 takımlı 1.Lig’de 12. sırada yer alıyor. İzmir ekibi bu haftayı bay geçecek.

İlgini Çekebilir
Ivan Mance: "Göztepe'yi Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri yapacağız!"
Habere Git

Teknik ekip tamamen değişti

5. hafta Boluspor’a yenilen Göztepe’de teknik direktör Turgay Altay ile yollar ayrıldı. Milli takım arasında ise Türkiye’de örneği bulunmayan bir yapılanmaya gidildi. Sarı kırmızılar, sportif direktör Ivan Mance'nin ekibinden Radomir Kokovic'i futbol metodolojisi direktörlüğüne getirirken futbol takımı Ekrem Dağ ve  Şakir Özkayımoğlu’na emanet edildi. 

Yeni yapılanmayla ilk maç hüsranla bitti

Yeni teknik ekibiyle ilk maçına geçen hafta sonu Pendikspor karşısında çıkan Göztepe sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Özkayımoğlu’nun Pendikspor maçının ardından yaptığı açıklamada "Göztepe armasının farkındalığını hisseden oyuncularla devam edeceğiz" dedi.

En tepede Ivan Mance var

Gelen başarısız sonucun ardından Göztepe’nin yapılanması tekrar konuşulmaya başlandı. İzmir ekibinde piramidin en üst basamağında  39 yaşındaki Sportif Direktör Hırvat Ivan Mance bulunuyor. Mance, en son Güney Kıbrıs Ligi’nde bulunan Total Sports Investments’ın sahibi olduğu Pafos FC’de sportif direktördü.  Pafos’tan ayrılan Mance, 30 Haziran 2022’de İzmir ekibinde göreve başladı.

İlgini Çekebilir
Göztepe'ye yabancı eli değdi! Metodoloji Direktörü...
Habere Git

Göztepe Futbol Metodolojisi Direktörü Radomir Kokovic! 

Milli takım arasında Türkiye futbol tarihinde örneği bulunmayan bir görev tanımıyla Sırp Radomir Kokovic, futbol metodolojisi direktörü oldu.  TFF 1. Ligi kurallarına göre yabancı teknik direktör görev alması yasak. Kokovic, TFF kayıtlarında yardımcı antrenör olarak gözüküyor.  Ayrıca 38 yaşındaki Kokovic’in kariyeri de sorgulanıyor. Kokovic, en son 1 sene önce 2021 eylül ayında, Sırbistan Ligi’nde Radnicki ile sadece 2 maça çıkmış ve görevine son verilmişti.

Teknik direktör prolisanssız,  yardımcısı prolisanslı!

Bu ilginç yapının resmi teknik direktörlük görevinde gözüken Ekrem Dağ’ın prolisans belgesi bulunmuyor. Ekrem Dağ da Kokovic gibi en son Başakşehir’de 1 sene önce yardımcı teknik adam olarak çalımıştı.  Ayrıca TFF kayıtlarına göre yardımcı antrenör olarak gözüken Şakir Özkayımoğlu ise prolisanslı.  O yüzden maç sonrası basın toplantılarına Şakir Özkayımoğlu çıkıyor.

Scout şefi Francesco Panfili kimdir?

Yapılanmada scout şefi olarak göreve başlayan 41 yaşındaki İtalyan Francesco Panfili’nin kariyeri tartışma konusu. En son Serie C’de  düşmeme mücadelesi veren Imolese Calcio takımında scout şefliği yapan Panfili, hayatında 1 kez de Serie D takımlarından Sambenedettese kulübünde teknik direktörlük duygusunu tattı.

Senin için hazırladığımız haberler