Göztepe kararını verdi, İrfan Can Eğribayat'tan açıklama geldi!

22.03.2022 - 20:01 | Son Güncellenme: 22.03.2022 - 20:13

Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor maçında taraftarlarla tartışan Göztepeli futbolcu İrfan Can Eğribayat, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göztepe kararını verdi, İrfan Can Eğribayat'tan açıklama geldi!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 30. haftasında ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 yenilen Göztepe, ligde kalma yolunda ağır bir yara alırken karşılaşmanın ardından kaleci İrfan Can ile taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Genç file bekçisi sinirlerine hakim olamadı

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Göztepeli taraftarlar, oyunculara tepki gösterirken tansiyon yükseldi. Göztepe'nin 23 yaşındaki file bekçisi İrfan Can Eğribayat, tribünlere tepki gösterdi. Tribünlerden İrfan Can'a tepkiler yükselirken genç file bekçisi sinirlerine hakim olamadı. Taraftarlara bağıran İrfan Can'ı takım arkadaşları ve teknik heyet sakinleştirmeye çalıştı. İrfan Can, bir türlü sakinleşmezken takım arkadaşları tarafından güçlükle soyunma odasına götürüldü. Bu sırada sarı kırmızılı taraftarların protestosu ise devam etti.

"Sakinliğimi korumaya gayret ettim ancak ağır ithamlarla karşılaştım"

Konuyla ilgili olarak Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat, bugün sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı. Yaşanan olayda sinirlerine hakim olamadığını ve özür dilediğini ifade eden Eğribayat "Göztepe formasıyla çıktığım son maçta yaşanan hadiselere açıklık getirmek istiyorum. Kamuoyunun da bildiği üzere geçtiğimiz aylarda bebeğimiz hayatını kaybetti. Bu olayın ardından haliyle en hassas noktamız kızımız olmuştur. Kızımızı kaybettikten üç maç sonra Adana Demirspor karşılaşmasında, aynı sorunları yaşadım. Tüm taraftarlar toplu bir şekilde bana tepki gösterdiler. O maçta ise profesyonelliğimi koruyup maç süresince ve sonrasında elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu üzücü olayların yaşandığı Alanyaspor karşılaşmasında maç boyu devam eden tepkiler, vefat eden kızımın üzerinden beni yaralamaya çalışıp, argo kelimeler kullanan insanlar oldu. Sakinliğimi korumaya gayret ettim ancak ağır ithamlarla karşılaştım. Bir insan olarak sabrım tükendi, kayıtsız kalamadım. Yaşananlardan dolayı sayın başkanımız Mehmet Sepil'den kulüp yöneticilerimizden, takım arkadaşlarımdan, Göztepe ve Türk futbol camiasından özür dilerim." dedi.

Göztepe Kulübü: "İrfan Can Eğribayat, kadro dışı bırakılmıştır"

Göztepe Kulübü, İrfan Can Eğribayat'ın açıklamasından dakikalar sonra genç ismi kadro dışı bıraktı. İzmir ekibinden yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımı oyuncumuz İrfan Can Eğribayat, A. Alanyaspor karşılaşmasının ardından gerçekleştirdiği disiplinsiz davranışı nedeniyle kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

 

Galatasaray'dan İrfan Can'a yakın takip

 

Gösterdiği performansla transferin gözdesi olan İrfan Can'ın ismi daha önce Galatasaray ile anılmıştı. Yabancı kuralı nedeniyle kaleyi yerli bir isme teslim etmek isteyen "Cim-Bom"un İrfan Can Eğribayat'ın durumunu yakından takip ettiği öğrenildi.

Eylül 2020'de 500 bin euro bonservis bedeliyle Adanaspor'dan sarı-kırmızılılara katılan 1,93 boyundaki kalecinin Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro.

Senin için hazırladığımız haberler