Galatasaraylı Beknaz Almazbekov'dan çok konuşulacak Fenerbahçe paylaşımı!

21.02.2022 - 14:10 | Son Güncellenme: 21.02.2022 - 14:17

U17 Ligi'nde Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 5-0 yendiği maçın ardından sarı kırmızılı futbolcu Beknaz Almazbekov'dan çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte detaylar...

Galatasaraylı Beknaz Almazbekov'dan çok konuşulacak Fenerbahçe paylaşımı!

Galatasaray ezeli rakibini farklı yendi

Elit U17 Ligi 16. hafta maçında Galatasaray 17 Yaş Altı Futbol Takımı, Fenerbahçe’ye konuk oldu. Dereağzı Lefter Küçükandonyanis Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Galatasaray 5-0’lık skorla kazandı. Bu skorla Sarı-kırmızılılar 1. Grup’taki liderliğini sürdürdü.

Baran Demiroğlu hat-trick yaptı

Galatasaray'a U17 derbisinde galibiyeti getiren golleri 8, 45 ve 68. dakikalarda Baran Demiroğlu, 25. dakikada Ali Turap Bülbül ve 87. dakikada İnanç Gündüz attı.

Almazbekov'dan olay paylaşım! "Sarmıyor artık"

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray'ın genç yeteneği Kırgız futbolcu Beknaz Almazbekov sosyal medyadan maçın ardından bir paylaşımda bulundu. Beknaz maçtan bir kareyi paylaştığı kareyle birlikte, "Sarmıyor artık" ifadesini kullandı. Bu sözlere Sarı-Lacivertli taraftarlar sosyal medyada tepki gösterdi.

İlgini Çekebilir
Namağlup lider Galatasaray, Fenerbahçe'ye 5 attı!
Habere Git

Önceki derbiye damga vurmuştu

Galatasaray'ın altyapısında dikkat çeken isimlerden olan Beknaz Almazbekov adından söz ettirmeye devam ediyor. Cim Bom'un altyapıdaki yıldız adaylarından 16 yaşındaki Beknaz Almazbekov, Fenerbahçe ile ligin ilk devresinde oynanan U17 derbisine damga vurmuştu. Sarı kırmızılıların rakibini deplasmanda 3-0 yendiği maçta Kırgız futbolcu iki gol kaydetmişti.

Bu sezon Fenerbahçe'ye 4 gol attı

4 devre üzerinden oyanan Elit U17 Ligi'nin ikinci devresinde Florya'da oynanan derbi maçta da Fenerbahçe kalesini boş geçmeyen genç futbolcu Florya'daki mücadelede takımının 3 golünden ikisine imza atarak galibiyette başrolü oynamıştı. Böylece Almazbekov bu sezon sarı lacivertli takıma karşı oynadığı 3 maçta 4 gol kaydemiş oldu.

A takımla idmana çıktı

Öte yandan 7 Şubat'ta Galatasaray altyapısında forma giyen 16 yaşındaki Kırgız Beknaz Almazbekov ilk kez A takımla idmana çıkmıştı. U17 takımının 16 yaşındaki Kırgız oyuncusu Beknaz Almazbekov, teknik heyetin gözüne girmeyi başardı.

Geleceğin yıldız adayı 

Kırgız bir ailenin çocuğu olan Beknaz'ın adı Avrupa'da araştırma yapan birçok listede geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. Kırgızistanlı futbolcu şimdiye kadar Kırgız Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinden de davetler aldı.

Dünya basınında gündem oldu

Dünya yıldızı olabilecek bir potansiyele sahip olduğu belirtilen Beknaz Almazbekov'un en önemli hedefi ise kısa süre içerisinde A takıma dahil olmak. Beknaz, alt yaş takımlarında forvet, 10 numara ve kanat bölgesinde forma şansı buldu. Beknaz Almazbekov 2019'da oynanan bir maçta verilen hatalı penaltı kararı sonrasında topu dışarıya atmış ve dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler