Gümüşdağ'dan VAR açıklaması: "...gülümseyerek karşılıyorum."

28.10.2017 - 19:42 | Son Güncellenme: 28.10.2017 - 19:42

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, VAR teknolojisinin uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Offline olarak resmi bir lig müsabakasında video hakemlik uygulaması ilk defa Başakşehir – Akhisar maçında hayata geçiriliyor. Bu gelişme, somut bir adım olması açısından şahsen çok önemli gördüğüm bir gelişme. TFF’ye ve Sayın Yıldırım’a teşekkürlerimi sunuyorum. İlk uygulamanın Başakşehir maçına denk düşmesini de gülümseyerek karşılıyorum.

Video hakemlik konusu, müsabakaların sonuçlarından bağımsız olarak Türk futboluna kalite getiren, hakemlerimizin işini kolaylaştıran ve her hafta spor medyasına yansıyan şaibeleri, dedikoduları minimize eden önemli bir gelişme. Adeta teknolojik bir devrim. VAR sayesinde artık büyük takımların sahalarında oynanan maçlardaki psikolojik baskıların sonuca etkisi azalacak, basit hakem hataları anında düzeltilecek, oyunun heyecanı, kalitesi azalmayacak aksine artacak. Şampiyonluk yarışındaki en önemli faktör sonuçları etkileyen basit hakem hataları olmaktan çıkacak, takım performansları olacak.

Umuyorum artık takvim sekteye uğramadan uygulanmaya devam eder ve en azından önümüzdeki sezona VAR ile başlayabiliriz. Bundan sonra yeni bir değerlendirme, rötar ya da gecikmeye olanak vermemeliyiz. Bu konunun önemi sebebiyle her aşamasını takip ediyor, elimizden gelen her türlü desteği – gerek bilgi, yurtdışı expertizi – IFAB katmanındaki gelişmelerin anlık aktarımı olarak, gerekse kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirme olarak – vermeye devam edeceğimizi bildiririm.

Bir kez daha tekrarlamakta fayda var : TFF’nin IFAB tarafından belirlenen bir protokol gereği, bu projenin hayata geçebilmesi için yaklaşık 15 aylık bir takvimi kesintisiz uygulama zorunluluğu var. Dolayısıyla, bu takvimde yer alan Hazırlık, Gözlem, Eğitim, Raporlama ve Onay süreçlerine saygılı bir şekilde kesintisiz bir hareket planı ile ilerliyor olmalıyız. Hangi aşamada olduğumuzu kamuoyu ile paylaşarak tüm futbol paydaşlarını geleceğin düzeni ile safha safha tanıştırmalıyız.

Her ne olursa olsun, bugün bir miladdır ve bu ilk offline uygulamaya ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Ama kesintisiz bir şekilde protokol aşamalarını uygulamak zorundayız. Kısacası, VAR’ın hararetli takipçisiyiz."

Senin için hazırladığımız haberler