Gurbette parladılar anavatanda söndüler

05.11.2020 - 10:19 | Son Güncellenme: 05.11.2020 - 18:28

Son dönemde hangi gurbetçiler başarılı bir performans gösterirken hangileri beklentilerin altında kaldı.Beşiktaş'ta Olcay Şahan ve Gökhan Töre başarılı performans sergiledi. Öte yandan Galatasaray'da Emre Mor, Fenerbahçe'de ise Mevlüt Erdinç beklentilerin altında kaldı. Öte yandan Kerim Frei da Türkiye'de başarılı olamayanlardan. Trabzonspor'da başarılı olan Mehmet Ekici ise şu an boşta. İşte detaylar...

Gurbette parladılar anavatanda söndüler

Ahmet UYKAN-AJANSSPOR

Son dönemde Avrupa liglerinde top koşturan çok sayıda gurbetçi futbolcu, önce A Milli Takım'a seçiliyor ardından da Süper Lig'e transfer oluyor. Fakat bu oyuncuların Türkiye'deki performanslarının tatmin edici olduğunu söylemek zor.

Vitrine Abdullah Avcı ile çıktılar

Özellikle Abdullah Avcı'nın Ay Yıldızlı ekibi çalıştırdığı 2011-2013 yılları arasında aday kadronun çoğunluğunu gurbetçi futbolcular oluşturuyordu. O dönem çok sayıda gurbetçi krampon, dönüşümlü olarak Milli Takım'da forma giyme şansı yakaladı.

Milli Takım'dan Süper Lig'e

Söz konusu oyuncu grubundan  birçoğu kısa bir süre sonra 4 büyük kulübün formasını giydi. Olcay Şahan ve Gökhan Töre, Beşiktaş'a transfer olurken her iki futbolcu da Siyah Beyazlılarda olumlu işler yaptı. Ancak diğer gelenler bu ikili gibi göz doldurmadı.

Geldikleri gibi gidenler oldu

Belçika'da yıldızı parlayan kaleci Sinan Bolat Galatasaray'a, Fransa'daki golleriyle adından söz ettiren Mevlüt Erdinç F.Bahçe'ye gelse de varlık gösteremedi. Yine büyük umutlarla Türkiye'ye rotasını çeviren Kerim Frei Beşiktaş'ta, Emre Mor ise G.Saray'da tutunamadı. Tolgay Arslan, Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarıyla beklentilerin altında kaldı.

Paylaşılamayan adam boşta

Önce Trabzonspor'da ter döken daha sonra olaylı bir şekilde F.Bahçe'ye imza atan Mehmet Ekici ise şu an kulüpsüz. Sakatlığı nedeniyle istikrarsız bir grafik çizen tecrübeli oyuncu, transfer döneminde kendine takım bulamayınca boşta kaldı.

Nuri Şahin, herkesi şaşırttı!

Dordmund, Real Madrid ve Liverpool gibi devlerde ter döken Nuri Şahin, sezon öncesi sürpriz bir şekilde Antalyaspor'a transfer oldu. Daha önceki yıllarda ismi F.Bahçe ve G.Saray ile anılan gurbetçi orta saha, şimdilik eski günlerinden uzakta görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler