Fenerbahçeli Enner Valencia Ekvador - Hollanda maçında oynayacak mı

25.11.2022 - 04:04 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 04:57

Fenerbahçeli Enner Valencia, Ekvador'un Katar'ı 2-0 yendiği maçta sakatlandı. Ekvador Teknik Direktörü, Valencia'nın son durumu hakkında bilgi verdi.

Fenerbahçeli Enner Valencia Ekvador - Hollanda maçında oynayacak mı

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü oynanan Katar - Ekvador maçı ile resmen başladı. Karşılaşmayı Ekvador 2-0 kazandı. Güney Amerika ekibinin gollerini kaydeden Fenerbahçeli Enner Valencia, 77. dakikada sakatlığı sebebiyle saha kenarına geldi. Ekvador Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, oyuncusunun sakatlığı hakkında konuştu.

Elinde olsa oynar ama...

Kolombiya televizyonlarında yayımlanan spor programı Gol Caracol'un haberine göre Ekvador Milli Takımı Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, Valencia'nın sakatlığı ile ilgili şunları söyledi: "Analizleri sona erdi. Sakatlığı yok fakat yaşadığı travma çok şiddetli. Bu travma onu fiziksel açıdan zorluyor. Oynama kararı Enner'in elinde olsa kesinlikle oynar, takımı ona ne zaman ihtiyaç duyarsa o orada olur."

Oynayıp oynamaması son antrenmana bağlı

Valencia'nın Hollanda maçında oynayıp oynamaması hakkında net bir karar vermediklerini belirten Alfaro, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Bu noktada şüpheden faydalanacağız. Enner'in son antrenmandaki durumuna bakacağız. Burada aldığımız sonuca göre karşılaşmaya ilk 11'de başlayıp başlamamasına veya sonradan oyuna dahil olup olmamasına karar vereceğiz."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe bunu merak ediyor! Valencia'nın menajerinden transfer sözleri
Habere Git

Açılış maçında yıldızlaştı

Enner Valencia, Dünya Kupası'nın açılış maçında adeta turnuvanın ev sahibi Katar'ın kabusu oldu. Karşılaşmanın 5. dakikasında ağları sarsan 33 yaşındaki futbolcunun golü VAR tarafından geçersiz sayıldı. Fakat bu Valencia'yı durdurmaya yetmedi. Golcü oyuncu, maçın 16. dakikasında attığı penaltı golüyle takımını gole çevirdi. 31. dakikada Ekvador 2-0 öne geçerken golün sahibi ise yine Enner Valencia idi. 

Messi ve Ronaldo'nun arasına girdi

Katar - Ekvador maçının ardından Enner Valencia, sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girdi. Fenerbahçeli oyuncuya futbolseverler tarafından övgüler yağdırıldı. Kullanıcılar, Valencia hakkında "Tüm zamanların en iyi futbolcusu.", "Messi ve Ronaldo'dan daha iyi." gibi esprili yorumlarda bulundu. Fenerbahçe Kulübü de resmi sosyal medya hesabından Valencia hakkında bir fotoğraf paylaştı.

Sıradaki rakip Hollanda

Ekvador, Dünya Kupası'ndaki ikinci maçında Hollanda ile karşılaşacak. Karşılaşma bugün (25 Kasım) saat 19.00'de oynanacak.

İlk maçlar sonrasında A Grubu'nda oluşan puan durumu:

SIRA TAKIM PUAN
1 HOLLANDA 3
2 EKVADOR 3
3 SENEGAL 0
4 KATAR  0

Kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor

Ekvador formasıyla yıldızlaşan Valencia, bu sezon Fenerbahçe ile kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor. Sarı lacivertli ekiple 23 maça çıkan 33 yaşındaki futbolcu, 17 kez rakip fileleri sarsarken 4 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Valencia, aynı zamanda Süper Lig'de Dünya Kupası arasına 29 puanla lider giren Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 3 milyon Euro olan Ekvadorlu oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. 

Senin için hazırladığımız haberler