Manchester United 0 - Manchester City 3 | Maç sonucu, yazılı özet

29.10.2023 - 19:53 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 20:31

İngiltere Premier Lig'de haftanın maçında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United, derbide City'ye boyun eğdi. Maviler, sahadan Erling Haaland (2) ve Foden'ın golleriyle 3-0 galip ayrıldı.

Manchester United 0 - Manchester City 3 | Maç sonucu, yazılı özet

AJANSSPOR - HABER

İngiltere'de bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United, derbide Manchester City'yi konuk etti. 

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın maç öncesi basın toplantısında rakibi için "Manchester United şu anda rakibimiz değil, Manchester şu anda Mavi" sözlerini kullanırken; maçta da bunu gösterdi. Konuk ekip karşılaşma boyunca etkili bir oyun sergiledi. 

Manchester United'da bazı taraftarlar ise City'nin Norveçli golcüsü Erling Haaland'ı hedef aldı. Tribünlerden, Manchester United efsanesi Roy Keane ile Haaland'ın babası Alf-Inge arasında geçen olaylara atıfta bulunuldu ve "Keano, keano, keano" tezahüratları yapıldı. 

Roy Keane-Alf-Inge Haaland arasında neler yaşandı?

Manchester United'ın lige ambargo koyduğu yıllarda Roy Keane ile Alf-Inge arasında sahada gergin anlar yaşanmıştı. İlk olarak Eylül 1997'de Alf-Inge, Keane arasındaki gerginlikte Manchester United efsanesi rakibine tekme atmaya çalışırken sakatlandı ve yere kapaklanması sonrası çapraz bağları koptu. İrlandalı sezonu kapattı. 

2000-01 sezonunun son karşılaşmalarında Roy Keane, Manchester City forması giyen Alf-Inge Haaland'ın dizine sert bir müdahelede bulunarak rakibini sakatladı. Daha sonra Keane, bunun bir intikam konusu olduğunu açıkladı. Alf-Inge bu maçtan sonra kariyerini sonlandırırken; Norveçli, sakatlık dolayısıyla bu kararı almadığını söyledi. Inge, o maçın İngiltere'deki son maçı olduğunu daha sonra itiraf etti.

İlgini Çekebilir
PSG, son dakikalarda bulduğu golle maçı 3-2 kazandı
Habere Git

İlk yarıda Ederson ve Onana daha fazla gol olmasını engellerken; 24. dakikada Manchester City penaltıkazandı. Ceza sahası içerisinde Hojlund'ın Rodri'ye hareketini VAR  incelemesi sonrasında hakem penaltı olarak nitelendirdi. İki dakika sonra topun başına giden Erling Haaland, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. 

İlk yarının uzatma dakikalarında Scott McTominay Manchester United, Erling Haaland ise Manchester City adına net fırsatlardan yararlanamazken; konuk ekip soyundma odasına 1-0 önde gitti. 

Haaland'dan yeni istatistik

Manchester City, ikinci yarıya da tehlikeli ataklarla başladı. 49'da Haaland ile ikinci golü buldu. Bernardo Silva'nın ortasını Norveçli kafayla ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. 

İngiltere Premier Ligi'nde 20. deplasman golüne ulaşan Erling Haaland, bunu en az maçta yapan oyuncu oldu. Norveçli, 23 maçta 20 deplasman golüne ulaştı. Bu alandaki ikinci sırada 28 maçta Kevin Phillips bulunuyor. Onu 31 maç ile Ivan Wright takip ediyor. 

Erling Haaland, İngiltere Premier Ligi'nde 11. golüne ulaştı. Manchester United da 10 hafta sonunda 11 gol atabildi. 

80'de bu kez sahneye Phil Foden çıktı. Haaland'ın asistinde kariyerinin en kolay gollerinden birini atan Foden, maçın skorunu ilan etti ve Manchester City sahadan 3-0 galip ayrıldı. 

Bu galibiyetin ardından City puanını 21 yaptı ve zirve takibini sürdürdü. 10. maçında 5. kez sahadan yenik ayrılan 
Manchester United ise 15 puanda ve 8. sırada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler