Manchester City - Crystal Palace: 4-2 (Maç Sonucu - Özet)

27.08.2022 - 18:54 | Son Güncellenme: 27.08.2022 - 21:15

Premier Lig'de Manchester City ile Crystal Palace karşılaştı. İlk yarıda 2-0 geriye düşen City, Erling Haaland'ın hat-trick yaptığı maçı 4-2 kazandı.

Manchester City - Crystal Palace: 4-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 4. haftasında Manchester City ile Crystal Palace karşı karşıya geldi. İki devresi de farklı oyunlarla geçen maçı Manchester City, geri dönüşe imza atarak, 4-2 kazandı. City'nin dönüşünün baş mimarı ise Borussia Dortmund'tan bu sezon başı kadroya katılan Erling Haaland oldu. Haaland, City forması ile ilk kez hat-trick yaptı. Norveçli futbolcu, en son 30 Nisan'da Dortmund forması ile Bochum'a karşı 3 gol kaydetmişti.

Etihad'ta iki farklı mevsim! Kış bitti, bahar geldi...

Manchester City, geçen sezon gol atamadığı tek takım olan Crystal Palace'ı kendi evinde 2-0 geriye düştüğü maçta 4-2 yenmeyi başardı. Stones'un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen konuk ekip, Andersen ile 2'yi buldu. Maçın ikinci yarısında gösterdiği reaksiyon ile dikkat çeken City, Bernardo Silva ve Haaland (3) ile kazanmayı bildi.

İlk devrede çetin kış

Manchester City, kendi evinde çıktığı maçın ilk yarısında alışıldık performansından uzak kaldı. 4. dakikada Crystal Palace'ın Schlupp ile sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ön direkteki De Bruyne'nin kafasından seken top kale alanı önündeki karambolde Stones'un dizine çarpıp ağlarla buluştu.

Mücadelenin 21. dakikasında Crystal Palace'ın Eze ile sağ kanattan kullandığı kornerde arka direkteki Andersen şık bir kafa vuruşuyla sol alt köşeden topu ağlara yolladı.

İkinci yarı bahar geldi, çiçekler açtı

Manchester City, maçın ikinci yarısında farklı bir görüntü çizdi. Taraftarını da arkasına alan ev sahibi ekip, rakibini bunalttı. Karşılaşmanın 53. dakikasında rakip yarı alandaki paslaşmalar sonrası Rodri'nin sol çaprazdan ters kanada açtığı topla sağ taraftan içeri sokulan Bernardo Silva, ceza yayına doğru çektiği topa sol ayağıyla yerden vurdu. Hemen önündeki Schlupp'a da çarpan top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Haaland hat-trick yaptı

City, 62. dakikada beraberliği buldu. Sağ kanattan De Bruyne'nin ortasında arka direkteki Alvarez'in kafasından seken topu ceza alanı sol çaprazında kontrol eden Foden, kale alanı ön çizgisine doğru şık bir orta kesti. O noktadaki Haaland'ın kafa vuruşundatop ağlara gitti.

Manchester City'nin yeni transferi Erling Haaland, geri dönüşün baş mimarlarından oldu. Genç santrfor maçın 70. dakikasında kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti. City sağ kanattan paslaşarak kullandığı kullandığı köşe vuruşunun devamında kale alanı önünden Alvarez'in sağ çapraza bıraktığı topu Bernardo Silva ortaya çevirdi. Kale alanı önünden Stones'un sağ ayak içiyle vuruşunda sol çapraza doğru açılan topu arka direkte bomboş kalan Haaland yakın mesafeden bir dokunuşla ağlara yolladı.

Haaland, 81. dakikada hat-trick yaptı. Manchester City formasıyla şimdiye kadar 3 golü bulunan yıldız futbolcu, Crystal Palace karşısında 3 gol daha attı. Kendi yarı alanının ortalarında topla buluşan İlkay hızla ileri taşıdığı topu ceza yayına doğru hareketlenen Haaland'a attı. İki kişinin arasında topla buluşan Haaland, penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşla kendisinin 3. takımının ise 4. golünü atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler