Manchester City - Tottenham maçının faturası futbolculara kesildi!

18.12.2023 - 22:59 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 23:04

Premier Lig'in 14'üncü haftasında oynanan Manchester City - Tottenham maçında hakem Simon Hooper'a tepki gösteren Manchester City'li oyunculara ceza geldi. İşte detaylar.

Manchester City - Tottenham maçının faturası futbolculara kesildi!

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig'in 14'üncü haftasında karşılaşan ve 3-3'lük eşitlik sonuçlanan Manchester City - Tottenham maçında hakem Simon Hooper'a tepki gösteren Manchester City'li futbolcular, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından cezaya çarptırıldı. 

İngiltere Futbol Federasyonunun açıklaması

İngiltere Futbol Federasyonu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Manchester City FC, 3 Aralık Pazar günü Tottenham Hostspur FC ile oynadıkları Premier Lig maçında, oyuncularının bir maç yetkilisinin etrafını sardığı için 120 bin pound para cezasına çarptırıldı. Manchester City FC, oyuncularının 94. dakikada maçın hakemine düzgün bir davranış sergilemediklerini kabul ediyoruz. Karar, Bağımsız bir komisyon tarafından uygulandı."

Manchester City - Tottenham maçında ne olmuştu?

Manchester City - Tottenham maçının 90+4. dakikasında bir pozisyonda Erling Haaland'ın attığı pas sonrası Manchester City oyuncusu Jack Grealish gole giderken maçın hakemi Simon Hooper öncesinde Haaland'a faul yapıldığı gerekçesiyle oyunu durdurdu. Avantajı devam ettirmeyen 41 yaşındaki hakemin bu kararı sonrası Manchester City'li futbolcular adeta çılgına döndü ancak hakemin kararı değişmedi.

İlgini Çekebilir
Flaş iddia: Wilfried Zaha, Ocak ayında ayrılacak
Habere Git

PGMOL Başkanı Webb ne demişti?

İngiltere'nin Profesyonel Hakem Şirketi (PGMOL) Başkanı Howard Webb, "Match Officials Mic'd Up" adlı programda karşılaşmanın hakemi Simon Hooper hakkında, "Bu bir hakem hatasu ve VAR'ın bu konuda bir rolü yok. Simon kesinlikle mahvolmuştu. Maçı gerçekten iyi yönetmişti ama biliyordu ki, bu maçın sonunda oldu ve konuşulacak tek konu bu olacak" açıklamasını yaptı.

Manchester Ctiy'nin bu sezonki performansı

Bu sezon Premier Lig'de çıktığı son 6 maçta 1 galibiyet çıkarabilen Manchester City, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak liderlikten uzaklaştı. Pep Guardiola'nın öğrencileri, 34 puanla lider Arsenal'ın 5 puan gerisine düştü. Brentford ile 23 Aralık'ta oynayacağı maç Dünya Kulüpler Kupası'nda yarı finalde Urawa Red takımıyla çıkacağı karşılaşmadan dolayı ertelenen Manchester City, Premier Lig'de 27 Aralık'ta TSİ 23:15'te Everton deplasmanına konuk olacak. 

İlgini Çekebilir
Premier Lig devi Sacha Boey'un peşinde!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler