Haftanın VAR'ı Mete Kalkavan

17.08.2021 - 15:12 | Son Güncellenme: 17.08.2021 - 15:30

Son dakika haberleri... Süper Lig'de ilk haftanın VAR istatistikleri paylaşıldı. Giresunspor - Galatasaray maçının VAR'ı Mete Kalkavan, performansıyla takdir topladı. İşte detaylar...

Haftanın VAR'ı Mete Kalkavan

AJANSSPOR - HABER

 

Türkiye Süper Ligi'nde ilk haftanın tüm maçları oynandı. Bu karşılaşmaların 4'ünde maçın orta hakemleri VAR'a başvururken; toplamda 7 farklı karar alındı. VAR'a en çok Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor arasında oynanıp, Trabzon'un 5-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşma da gidildi. Maçın orta hakemi Atilla Karaoğlan, 3 VAR incelemesinin 2'sini Trabzonspor'dan yana; 1'ini Yeni Malatyaspor'un lehine kullandı. Öte yandan, Giresunspor - Galatasaray maçını TFF'nin Riva'daki tesislerinde takip eden Mete Kalkavan, haftanın VAR'ı seçildi. 

7 maçta VAR'a gidilmedi

Beşiktaş - Çaykur Rizespor ile Adana Demirspor - Fenerbahçe maçları dahil olmak üzere, Süper Lig'in ilk haftasındaki 7 müsabakada maçın orta hakemleri VAR'a gitmedi. Gaziantep FK ile Fatih Karagümrük arasındaki maçta, Antep'li Sagal'a kırmızı kart veren Cüneyt Çakır; Antep'in lehine verdiği penaltı kararında olduğu gibi bu hamlesinde de VAR'dan faydalanmadı. 

En iyisi Mete Kalkavan

Giresunspor - Galatasaray maçını Riva'daki tesislerde takip eden Mete Kalkavan, olaylı maçta verdiği kararlarla takdir topladı. Galatasaray'ın ilk yarıda kazandığı penaltı pozisyonunda Boey'un ceza sahası içerisinde düşürüldüğünü Erkan Özdamar'a ileten Kalkavan, ikinci penaltı pozisyonu için de doğrudan VAR incelemesine başvurdu. Diagne'nin Hüsamettin Çalışkan tarafınca düşürüldüğünü ve topla ilgisi olmadığı hükmünde bir karar alan Özdamar, tecrübeli oyuncuyu doğrudan kırmızı kartla oyundan atıp Galatasaray lehine penaltıya hükmetti. 

Kavgayı da VAR'dan izledi

Erkan Özdamar; Galatasaray'ın iki futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ile Marcao'nun orta sahadaki kavgasını VAR'ın yönlendirmesiyle tekrar izledi. Marcao'nun genç futbolcuya "şiddetli müdahalede" bulunduğunu öngören Özdamar, Brezilyalı stopere doğrudan kırmızı kart gösterdi. Böylece, VAR kararlarının teki Galatasaray'ın lehine, diğeri aleyhine cereyan etti. İşte, Hakem Raporu sitesinin hazırladığı haftalık VAR performansı:

 

Senin için hazırladığımız haberler